Prima paginăRural

Primarii sunt dezinteresați de reuniunea ACoR

Dimensiune text

Membrii Asociației Comunelor din România (ACoR) vor aborda, printre altele, revizuirea Constituției și regionalizarea țării.

 

 

În perioada 17 – 20 februarie, Asociația Comunelor din România (ACoR) convoacă primarii la București. Pe ordinea de zi a întâlnirii sunt subiecte de interes pentru administrațiile publice locale. În cadrul adunării generale a ACoR se va constitui un grup de experți pentru participarea la lucrările procesului de elaborare a proiectului de revizuire a Constituției și a legislației privind regionalizarea. La întâlnire sunt așteptați aproape 500 de primari din țară, care vor ridica și alte probleme, legate de deblocarea posturilor din administrația publică locală, realizarea unui cadastru general de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, precum și probleme de salarizare.

Unii dintre primarii din zona Roman au declarat că nu sunt interesați de această reuniune, întrucât discuțiile purtate până acum, de la constituirea ACoR, în 1997, nu au avut și o finalitate practică. „La întâlnirile din cadrul Asociația Comunelor din România se vorbește mult, dar nu se face nimic. Una dintre problemele constante ale acestor întâlniri este salarizarea angajaților din primărie. S-a dorit majorarea salariilor cu 50%, un lucru imposibil de obținut în vreme de criză, când fondurile statului sunt limitate„, explică Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Pentru a avea drept de vot în ACoR, primarii trebuie să plătească, anual, 1.500 – 2.000 lei. „Întâlnirile sunt utile pentru comunicare, în sensul că reușim să ne spunem păsurile unul altuia, dar nu ne ascultă niciun ministru. Primarii sunt văzuți de oamenii politici numai atunci când sunt alegeri. Au fost la Ruginoasa, au vorbit politic și au plecat„, a spus Nicu Chirilă, primarul comunei Ruginoasa.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0