Prima paginăNeamt

Primarii înzăpeziți, lăudați de prefect

Dimensiune text

Prefectul județului s-a întâlnit cu presa, după mai multe zile în care a fost pe teren. Acesta a spus că deszăpezirea a descurs bine și că primarii au dat dovadă de implicare.

 

 

Prefectul județului Neamț este mulțumit de modul în care utilajele de deszăpezire au lucrat în această perioadă. Ilie Mitea a fost el însuși în urma multor utilaje de deszăpezire care au deblocat căile de acces către satele afectate de ninsoare și viscol. Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul a prezentat un raport al activității desfășurate de când zăpada a pus stăpânire pe județ. „Se acționează cu toată energia, toată suprafața de deszăpezit fiind una foarte mare. Am avut acțiuni pe două căi. În primă fază, am avut grijă de drumurile naționale, și, pe urmă, de cele  județene și comunale. În această situație, cei de la drumuri naționale au lucrat din momentul declanșării viscolului și au reușit să mențină cu greutate deschise traficului tronsoanele de drum național care trec prin Neamț. Noaptea de 12 spre 13 decembrie a fost cea mai dificilă„, a afirmat Ilie Mitea, prefectul județului Neamț.

Acesta a spus că mulți primari au dat dovadă de spirit civic, dând exemplul edililor din Sagna, Bâra, Doljești sau Valea Ursului. Prefectul a confirmat că au fost și primari care nu s-au implicat atât de mult pe cât ar fi trebuit, dar a fost de părere că orice discuție cu aceștia trebuie să aibă loc atunci când în județ nu mai sunt situații de urgență. Probabil la fel se va întâmpla și cu discuția pe care Ilie Mitea o va avea cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, după ce aceștia au oferit către presă informații care nu corespondeau realității.

Pentru perioada următoare, prefectul a discutat cu reprezentanții Poliției Rutiere, pentru ca utilajele care ajung în sate să fie însoțitte de un echipaj de poliție.

 

Situația în județ

 

În comparație cu zilele anterioare, situația în județ de vineri, la prânz, se apropie de normalitate. Vineri, doar două unități de învățământ au fost închise. Astfel, a fost vacanță pentru 402 elevi de la Școala gimnazială Boghicea și pentru 319 elevi de la Școala gimnazială Stănița.

La ora 14.00, două drumuri județene – DJ 157A David – Talpa și DJ 207D Icușești – Bătrânești – erau blocate temporar, pe anumite porțiuni.

SC Drupo Neamț acționa pentru deszăpezire și împrăștierea de material antiderapant astfel cu șapte utilaje pe cele două drumuri blocate, dar și pe DJ 157 Bălușești – Itrinești, DJ 207A Bâra – Boghicea – Nistria și DJ 207K Buruienești – Doljești.

În baza procedurii comune privind prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost și a celor din spații neîncălzite,  33 persoane fără adăpost au fost cazate în centrele special amenajate din județ, patru persoane fiind cazate la Casa Speranței din Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0