Prima paginăSocial

Primăria vrea să editeze ziarul Info Primăria Roman și în 2019

Primăria vrea să editeze ziarul Info Primăria Roman și în 2019

Dimensiune text

 

 

Pe masa consilierilor locali, convocați în ședință ordinară pentru ziua de miercuri, 19 decembrie, se află un proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a sumei de 25.000 lei pentru editarea și tipărirea materialului informativ „Info Primăria Roman” ce va apărea în maxim 12 ediții a câte 10.000 de exemplare, în cursul anului 2019. Și anul trecut, Primăria a bugetat apariția a 12 ediții ale ziarului propriu, însă au fost tipărite doar patru ediții.

„Conform studiului de piață asupra ofertelor de la tipografii, costul mediu pentru tipărirea unui astfel de material informativ în 10.000 de exemplare presupune o cheltuială de aproximativ 0,18 lei fără TVA/exemplar, ceea ce, pentru 12 ediții anuale, ar presupune alocarea unui buget anual de aproximativ 25.000 de lei. Materialul informativ va conține informații legate de modul în care s-au cheltuit banii din bugetul local în perioada anterioară și pentru ce investiții, ce evenimente de interes public a organizat sau va organiza Primăria municipiului Roman, ce fonduri a atras administrația publică locală, stadiul proiectelor depuse pentru atragerea de fonduri europene, premiile obținute pentru investițiile sau pentru exemplele de bună practică din administrația locală, precum și informații despre Consiliul Local și activitatea celor 21 de aleși locali. Materialul informativ «Info Primăria Roman» nu se suprapune cu informațiile prezentate de mass media locale, fiind produse diferite și cu un acces către toate categoriile de cetățeni. Mai mult, Primăria municipiului Roman nu-și propune imixtiunea în politica editorială a trusturilor de presă, considerând că libertatea presei este pe același nivel de importanță precum și informarea corectă și directă a cetățenilor. Decontarea cheltuielilor legate de apariția materialului informativ se va face doar dacă va exista oportunitatea transmiterii de informații relevante către populație”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

Citește și:   Vreme deosebit de rece și vânt puternic, joi și vineri

Distribuirea ziarului Info Primăria Roman se face gratuit, iar varianta electronică a acestuia este afișată și pe site-ul instituției – https://primariaroman.ro/ziarul-primariei-municipiului-roman/. Ultima ediție din acest an a Info Primăria Roman a fost în luna decembrie, în ziar fiind prezentate informații cu privire la proiectele europene depuse și câștigate de administrația locală, despre activitățile lunii curente, programul de Revelion, precum și detalii legate de criteriile prin care romașcanii defavorizați pot beneficia de scutirea de unele taxe și impozite.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0