Prima paginăSocial

Primăria vrea înapoi cantina și internatul Liceului nr. 1

Primăria vrea înapoi cantina și internatul Liceului nr. 1

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman mai face o nouă încercare de a obține dreptul de administrare asupra căminului și a cantinei Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini – fostul Liceu nr. 1, care a fost desființat de mai mulți ani. Până acum, toate încercările de a convinge autoritățile să permită utilizarea clădirilor în alt scop decât cel educațional au fost sortite eșecului. Clădirea, deși este proprietatea municipiului Roman, se află în administrarea Inspectoratului Școlar Județean, respectiv a Ministerului Educației. Primarul Lucian Micu spune că vrea reintroducerea în circuit a ansamblului, pentru a da o utilitate clădirilor care acum sunt neutilizate și în pericol de a se deteriora în mod continuu. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut în ședința de Consiliu Local de miercuri, 16 octombrie.

„Dorim să reintroducem toată această zonă într-un circuit civil. El acum este blocat la Ministerul Educației Naționale, deși e evident, din punctul meu de vedere, că nu mai există numărul de copii care să ducă la redeschiderea acestui liceu. Clădirea, de asemenea, deși este în proprietatea municipiului Roman, ea, ca și competență, este la Ministerul Educației Naționale – Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Știți foarte bine că am avut foarte multe tentative de a aduce aici mai multe instituții ale statului, din păcate, nu am reușit la acea vreme. Reluăm eforturile de a transforma această zonă și de a o reda circuitului. Avem nevoie de o hotărâre de CL, în baza căreia vom vedea dacă Guvernul va fi de acord să ne acord să ne transfere în proprietate cele două clădiri – este vorba despre cămin și cantină –, după care să luăm o decizie în legătură cu ce este mai oportun de făcut, pentru că, din punctul meu de vedere, este păcat de acea investiție, a trecut mult prea mult timp și, ca orice construcție, atunci când nu este folosită, se degradează”, a declarat primarul Lucian Micu.

În 2004, s-au transmis în proprietatea publică a Statului și administrarea Ministerului Educației Naționale și Cercetării căminul și cantina Liceului, în scopul amenajării acestora pentru elevii romașcani. Lucrările nu au fost finalizate, iar în prezent clădirile sunt abandonate și supuse deteriorării, spun autoritățile. Acestea cer ca internatul (parter și trei etaje) și cantina (parter și un etaj) să devină bun de interes public local, iar în viitor să fie date în administrare unor alte instituţii publice sau de interes public.

De ani de zile, municipalitatea vrea să preia imobilele, fie pentru a transforma internatul într-un spațiu de cazare care ar putea fi destinat elevilor sportivi care vin în competiții la Roman, fie pentru a amenaja spații pentru funcționarea unui punct vamal la Roman, însă toate solicitările au fost respinse deocamdată de Ministerul Educației Naționale.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0