Prima paginăSocial

Primăria va construi peste 800 de noi locuri de parcare

Primăria va construi peste 800 de noi locuri de parcare

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman va construi, în următorul an și jumătate, încă aproximativ 800 de noi locuri de parcare. Anunțul a fost făcut de primarul Lucian Micu la întâlnirea pe care acesta a avut-o marți, 30 ianuarie, cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, discuții care au avut ca temă dezbaterea bugetului pe anul în curs.

Pe lângă solicitările de amplasare de coșuri de gunoi și bănci, asociațiile au mai solicitat și doborârea sau toaletarea de arbori. Un alt subiect a vizat modificarea prețului pentru colectarea și transportul deșeurilor, tariful urmând să scadă în acest an după ce toate primăriile din zona Roman și Consiliul Județean vor aproba atribuirea contractului de salubrizare către Rossal, societate care a câștigat licitația pentru a duce deșeurile din toată zona noastră la depozitul de la Girov.

Edilul le-a explicat mai întâi de toate faptul că bugetul pe anul în curs nu permite foarte multe investiții, însă prin programul multianual de realizare alei și parcări în oraș, ce se va încheia în mai 2019, se vor mai crea noi locuri de parcare și se vor asfalta peste 16.000 de metri pătrați de alei.

„Le-am prezentat ceea ce vom realiza anul acesta în materie de modernizări alei și realizări parcări de reședință. În același timp, le-am explicat administratorilor și președinților că, în 3-4 luni, prețul la colectarea și transportul deșeurilor va scădea la aproximativ 6,40 lei de persoană, odată cu darea în funcțiune a stației de sortare și transfer de la Cordun. În același timp, este foarte important de știut că, împreună – Primărie, asociații de proprietari și cetățeni –, trebuie să conștientizăm importanța colectării selective a deșeurilor. Operatorul de salubrizare va amplasa pubele pentru fiecare tip de deșeuri, dar cetățenii trebuie neapărat să ducă fiecare tip de deșeu la containerul său. Spun asta deoarece, de la 1 ianuarie 2019, se va reintroduce taxa de mediu și aceasta va fi de 180 de lei pe tonă. Ea va fi calculată la cantitatea pe care o ducem la depozitul de la Girov, deci este în interesul nostru al tuturor să ducem cât mai puține deșeuri, iar asta se poate face doar prin colectarea selectivă. Sunt conștient că este mult de muncă, dar cred că, prin implicare, vom reuși să respectăm mediul, să păstrăm curățenia în oraș, să fim și mai educați și mai civilizați”, a declarat primarul Lucian Micu.

 

Edilul le-a mai atras atenția celor prezenți că fiecare cetățean trebuie să aibă contract cu operatorul de salubritate, în sens contrar cei care vor refuza vor avea de achitat o taxă de 15 lei de persoană, practic mai mult decât prețul perceput de societate.

Reprezentanții asociațiilor au solicitat ca imobilele neîntreținute să fie supraimpozitate, bănci și coșuri de gunoi, precum și stâlpi de iluminat în zona Policlinicii din centrul orașului. De asemenea, pentru spațiul din zona fostei băi comunale, s-a solicitat amenajarea unor parcări. Un administrator a solicitat demolarea fostei ghene de gunoi de la blocul 2 de pe Anton Pann. Au mai fost și administratori care au solicitat ca Primăria să facă curățenie în parcările de reședință concesionate de proprietarii de autoturisme, iar unul din cei prezenți a solicitat ca pentru colectarea selectivă a deșeurilor să primească și saci de la operator. Câțiva administratori au solicitat să fie plătiți în plus de Rossal și ApaServ pentru faptul că strâng banii de la locatari și îi dau mai departe firmelor prestatoare de servicii.

Primarul Lucian Micu a anunțat că, în lunile următoare, va mai organiza două întâlniri cu asociațiile de proprietari, la una la care să fie invitat și operatorul de salubritate, iar la cealaltă să fie prezent un reprezentant al societății de apă și canalizare.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0