Prima paginăRural

Primăria Stănița începe refacerea drumurilor

Dimensiune text

Iarna grea din acest an și intervenția utilajelor de deszăpezire au degradat toate drumurile comunale și județene din comuna Stănița.

 

 

Ca urmare a acestui fapt, autoritățile locale au în vedere refacerea cît mai rapidă a drumurilor publice afectate, dar numai după ce zăpada se va topi. „În trei-patru zile, vrem să începem lucrările de balastare a drumurilor din comună, stricate după această iarnă. Pînă cînd vom începe acțiunea, sperăm ca zăpada să se topească de pe drumurile comunale și de pe ulițe„, a declarat Laurențiu Bebi Todireanu, primarul comunei Stănița.

Refacerea drumurilor județene și comunale, a căror lungime ajunge la 84 de kilometri, înseamnă, anual, cheltuieli de sute de mii de lei. „Pentru lucrările de întreținere a drumurilor, am alocat și în acest an fonduri din bugetul local. Suma repartizată, de 150.000 de lei, ne va ajuta să facem practicabile drumurile comunale. În două săptămîni, vom organiza licitația pentru a putea achiziționa materialul necesar în balastarea drumurilor„, a spus primarul comunei Stănița.

Singura speranță de asfalt pentru comuna Stănița rămîne un proiect finanțat cu fonduri europene, în valoare de două milioane de euro, care cuprinde, pe lîngă rețea de alimentare cu apă, pe o lungime de 6.182 de metri liniari, canalizare – pe 6.638 de metri liniari, modernizarea Căminului Cultural, și asfaltarea a 5,5 kilometri de drum comunal, trei kilometri în satul Poienile Oancei și 2,8 kilometri în satul Veja.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0