HomeActualitateRoman

Primăria şi Spitalul au nevoie de avocat

Cele două instituţii sunt implicate în multe activităţi şi procese, iar personalul propriu nu face faţă. În 2014, avocatul contractat de Primărie a câştigat 3.500 de lei lunar. 

Primăria municipiului Roman, Consiliul Local Roman şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au nevoie de avocat. Cele două instituţii vor să achiziţioneze servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pentru anul 2015. Iniţiatorul proiectului de hotărâre ce va fi supus dezbaterii Consiliului Local, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, susţine că este nevoie de servicii juridice din cauza volumului mare de muncă, dar şi din cauza complexităţii cauzelor.

„Volumul mare şi complexitatea activităţilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi reprezentare în instanţă, de instrumentare a dosarelor, de avizare şi întocmire a contractelor administrative, de întocmire a unor proiecte de hotărâri cu caracter complex cad în sarcina Bioului juridic-contencios. În prezent, atât Biroul juridic-contencios din cadrul Primăriei Roman, cât şi cel din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă, se confruntă cu un deficit de personal, iar unele cauze aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti au un grad de complexitate ridicat, care necesită, pentru o corectă apărare, experienţă şi pregătire profesională specializată în materii specifice obiectului cauzei. La acestea se adaugă activitatea de reprezentare a instituţiei în cauzele aflate pe rol, dar şi organizarea procedurilor de achiziţii publice, activitatea de fond funciar şi a legilor retrocedărilor”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre.

În ultimii ani, Primăria şi Spitalul Roman au avut un contract de servicii juridice cu un fost angajat al Primăriei. Camelia Rusu a fost, în perioada 2000 – 2010, consilier juridic al instituţiei, iar din 2006 a fost şeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Roman. După ce şi-a dat demisia din funcţie pentru a deveni avocat, între municipiul Roman, în calitate de autoritate contractantă, şi Camelia Rusu, ca avocat titular al cabinetului individual de avocatură, s-a încheiat un contract de prestări servicii ce a avut ca obiect achiziţia de servicii juridice de consultanţă, asistare, redactare cu privire la activitatea curentă, consultanţă privind soluţionarea cererilor de retrocedare a proprietăţilor prin procedura administrativă, precum şi reprezentare şi asistare în faţa instanţelor judecătoreşti de toate gradele, notarilor publici, executorilor judecătoreşti, servicii privind coordonarea şi funcţionarea Serviciului Juridic din Municipiul Roman.

Valoarea contractului încheiat, în anul 2014, între Camelia Rusu şi Primăria Roman a fost de 3.500 de lei pe lună, fără TVA.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Mariana! 7 ani ago

    Asa avocatI,asa rezultate!Daca valoarea contractului este criteriul Esențial pt licitație o sa aibă avocati numai ciurucuri si…rezultate pe măsura,Asa ca…sa nu se mai plinga.Serviciile de calitate sunt scumpe…