Primăria Săbăoani a dat în judecată firma Interamal

Primăria comunei Săbăoani a acționat în judecată firma Interamal Group Distribution SRL Roman pentru a recupera suma de 79.667,74 lei.

 

 

Banii reprezintă penalități datorate de executant pentru depășirea termenului de execuție contractat. Nerespectarea contractului a fost sesizată de experții Curții de Conturi, care, în perioada 18 aprilie – 30 mai 2011, au făcut un control de audit la Primăria Săbăoani, pentru a verifica activitatea administrației locale din anul 2010.
Firma Interamal trebuia să ne facă 15 kilometri de canalizare în Săbăoani, dar nu a terminat lucrarea la timp. Au trimis către noi mai multe documente de prelungire a termenului de execuție, dar Curtea de Conturi nu le-a acceptat. Prin urmare, s-a calculat această sumă – 79.667,74 lei – ce reprezintă penalizări pentru depășirea termenului stabilit în contract„, a afirmat Valeria Dascălu (foto), primarul comunei Săbăoani.

Primăria Săbăoani a dat o dispoziție pentru a primi acești bani de la Interamal, dar reprezentanții firmei nu au făcut nici o plată, iar administrația publică locală a acționat societatea comercială în judecată. Procesul se află acum pe rolul instanței.

La Săbăoani, reprezentanții Curții de Conturi au mai găsit două plăți efectuate fără documente justificative, care, însumate, depășesc 6.000 lei. Una dintre plăți, în valoare de 1.267,28 lei, s-a făcut pentru extinderea rețelei de distribuție a apei în comună. Cea de-a doua, în valoare de 5.248,66 lei, a fost făcută pentru lucrări de asfaltare pe  mai multe drumuri comunale din Săbăoani. „Sumele au fost recuperate de la cei care au emis facturile„, a precizat Valeria Dascălu.

Primarul comunei Săbăoani a mai spus că funcționarii sînt mai atenți, datorită controalelor de la Curtea de Conturi, mai ales că administrația locală din comună a fost verificată doi ani consecutiv.

Curtea de Conturi a României a făcut publice rapoartele controalelor efectuate în perioada februarie – aprilie 2011, referitoare la activitatea unităților administrativ-teritoriale în anul 2010. Din totalul administrațiilor locale din județul Neamț, anul trecut au fost verificate 32 de entități. Astfel, experții Curții de Conturi au verificat activitatea Consiliului Județean Neamț, a Primăriei Roman, a Primăriei Piatra-Neamț, a Primăriei Roznov, a altor 26 de primării rurale și a două societăți comerciale de interes local.


COMENTARII

WORDPRESS: 0