Prima paginăSocial

Primăria Roman vrea să construiască locuințe de serviciu pentru medicii și profesorii tineri

Primăria Roman vrea să construiască locuințe de serviciu pentru medicii și profesorii tineri

Dimensiune text

 

Consilierul Local Roman a aprobat vineri, 10 martie, un proiect de hotărâre ce privește includerea în Programul „Construcţia de locuinţe de serviciu”, derulat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), în vederea construirii în municipiu a unor locuințe destinate tinerilor specialişti din instituțiile publice, cu precădere pentru specialiștii din sănătate și cei din educație.

În anul 2016, a fost lansat Programul multianual „Construcția de locuințe de serviciu”, inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Programul are în vedere construcția de locuințe de serviciu, pe baza propunerilor primite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), de la autoritățile administrației publice locale și centrale.

„Beneficiarii programului sunt funcționarii publici, precum și angajații din instituții publice centrale și locale, care nu dețin sau nu au deținut, individual sau în comun, împreună cu soții lor, în proprietate, o locuință în localitatea în care își desfășoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepția cotelor-părți din locuințe dobândite prin moștenire. Locuințele de serviciu construite prin program nu pot fi vândute. De asemenea, instituțiile publice locale sau centrale pot încheia protocoale de colaborare, prin care stabilesc ca locuințele de serviciu să fie repartizate personalului din mai multe instituții. Programul se dezvoltă pe terenuri proprietate publică a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, puse la dispoziția ANL, care le preia în folosință gratuită, în condițiile legii. Sumele necesare finanțării programului se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAP, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite”, au fost explicațiile ce au însoțit proiectul votat de consilierii locali romașcani.

Pentru ca această hotărâre să devină literă de lege, Primăria Roman va încheia parteneriate cu Spitalul Municipal de Urgență Roman și Inspectoratul Școlar Județean Neamț. În acest moment, administrația locală a achiziționat trei locuințe în blocul consolidat de pe Nicolae Titulescu (fostul bloc cu bulină) pentru a putea fi folosite de Spital pentru cazarea medicilor ce vin din alte orașe. Apartamentele din blocul din spatele Spitalului au fost de mulți ani vândute, deși imobilul a fost conceput ca pentru a putea fi utilizat de cadrele medicale care lucrează în unitatea medicală. Pentru profesori nu au fost asigurate până acum apartamente de serviciu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0