Primăria Roman vrea să construiască 56 de locuințe sociale în strada Islazului

HomeSocial

Primăria Roman vrea să construiască 56 de locuințe sociale în strada Islazului

 

 

Primăria municipiului Roman intenționează să depună un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru construirea unui ansamblu de trei corpuri de clădire, în strada Islazului, care să adăpostească 56 de locuințe sociale. Conform proiectului, investiția, destinată persoanelor aflate în situații de risc locativ, ar urma să coste aproape opt milioane de lei.

Proiectul vizează construirea unui ansamblu de trei corpuri de clădire (cu regim de înălțime parter), concepute modular, cu suprafața totală construită de 2.399 metri pătrați.

„Corpul 1 este o construcţie tip parter ce va cuprinde 11 module – 22 locuinţe sociale, cu o suprafaţă construită de 898,50 mp. Corpul 2 va fi tot o construcţie tip parter ce cuprinde 7 module – 14 locuinţe sociale, cu o suprafaţa construită de 591,80 mp. Corpul 3, tot numai cu parter, va cuprinde 10 module – 20 locuinţe sociale, cu o suprafaţă construită de 817,70 mp. Au fost proiectate trei tipuri de module, fiecare reprezentând o locuinţă socială, compartimentată astfel: 50 locuinţe – bucătărie (8 mp), hol (5,46 mp), dormitor (15,40 mp), baie (3,60 mp), 2 module (2 locuinţe fiecare) – living (18,85 mp), bucătărie (9,32 mp), dormitor (15,20 mp), baie  (6,15 mp) și un modul (2 locuinţe) – living (16,32 mp), bucătărie (9,57 mp), dormitor (14,23 mp), baie (7,20 mp). Sistemul de încălzire va fi individual și asigurat prin sobe. Vor fi realizate de asemenea amenajările exterioare constând în căi de acces, locuri de parcare, spațiu de joacă și spații verzi. Valoarea devizului general este de 7.979.534 lei”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali, care vor trebui să-și dea avizul pentru depunerea proiectului.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 4
  • Dupa parerea mea 700 euro/mp cost constructii pentru aceste module utilizate la camitati,, la marginea targului este foarte mult tinand cont ca terenul este a primariei Cred ca ca 300 euro/mp este suficient de mult si este necesar reducerea valorii comisioanelor.

  • PS.
    600 de euro /MP constructii blocuri la costat pe Mazare pe litoral la Constanta si DNA UL a constatat ca au fost comisioane exagerate si pentru asta Mazare a fost mazilit,

  • Alexa vasile 5 ani ago

    Vorbesti sa nu dormi mai alexa. Ministerul accepta un standard de cost/mp din 2010. Fa un calcul sa vezi diferențele de preturi de atunci la zi. 70% din pndl uri sunt sub foarte mult.

  • Domnule contestator ,
    Standardul la care va referti nu este conform Hotararii guvernului nr.363/2010 actualizata care stipuleaza ca investitile constructii apartamente cost/mp este 374 euro fara tva deci este mult sub valoarea stabilita de primarie LA CAPATUL TARGULUI IN zona imposibil de locuit pentru o familie onesta..