HomeActualitateRoman

Primăria Roman, la linia de start pentru proiecte europene

Reprezentanţii administraţiei publice locale au întocmit, în această perioadă, mai multe documentaţii pentru noul exerciţiu financiar 2014 – 2020. Astfel, au fost întocmite proiecte tehnice pentru mai multe obiective din oraş. Aceste proiecte vor primi finanţare doar după ce se vor publica ghidurile solicitantului şi proiectele vor putea fi depuse pentru evaluarea eligibilităţii, în vederea primirii de fonduri nerambursabile.

La acest moment există două proiecte importante pe infrastructură: asfaltarea străzilor din cartierul Petru Rareş şi a străzilor din cartierul Nicolae Bălcescu. La aceste două proiecte, studiile de fezabilitate sunt aproape gata.

Un alt proiect care s-ar putea realiza cu fonduri europene este cel pentru reabilitarea Casei Celibidache, la care documentaţia este deja realizată. De asemenea, un alt proiect întocmit este cel privind sediul Primăriei, în vederea modernizării imobilului.

Nici fostul cinematograf Unirea nu a fost uitat. Documentaţia este aproape gata şi nu este exclus ca, acolo, lucrările să înceapă în următorii ani.

Reprezentanţii administraţiei locale au precizat că se află în atenţie proiecte din domeniul social, dar şi o listă cu şcoli propuse spre reabilitare.

O speranţă o au şi romaşcanii care vor să termoizoleze blocurile în care locuiesc. Cei care vor strânge repede partea de cofinanţare vor avea prioritate.

Toate proiectele administraţiei locale pentru următorii ani vor fi prezentate romaşcanilor în următoarele săptămâni.

Comentarii

WORDPRESS: 0