Prima paginăSocial

Primăria Roman a început distribuirea tichetelor sociale pentru mese calde

Primăria Roman a început distribuirea tichetelor sociale pentru mese calde

Dimensiune text

 

În aceste zile, prin Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Roman, se acordă tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde beneficiarilor din municipiu, informează Primăria Roman.

Primăria municipiului Roman, în colaborare cu Prefectura Județului Neamț, derulează programul guvernamental prin care persoanele defavorizate vor primi tichete sociale pe suport electronic pentru mese, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 115 din 16 iulie 2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora.

Categoriile de persoane care beneficiază de sprijin pentru mese calde sunt: persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei), în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă; persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali este de 180 de lei/lună, acestea putând fi utilizate doar pe baza acutului de identitate, pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise. Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde se alimentează lunar, exclusiv cu valoarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde acordate destinatarilor finali (180 de lei/lună). Valoarea acestuia poate fi actualizata anual prin hotărâre a Guvernului adoptată cu cel puțin 90 de zile înainte de încheierea anului calendaristic pentru anul calendaristic următor.

Fiecare beneficiar va primi în plic sigilat un card, lista unităților unde pot servi masa caldă și un ghid de utilizare. Tichetele sociale se distribuie până vineri, 20 noiembrie, la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Roman, str. Alexandru cel Bun, nr.3, în intervalul orar 08:00 – 16:30, au mai precizat reprezentanții Primăriei Roman.

În județul Neamț vor beneficia de acest program 9.156 de beneficiari – 9.103 persoane peste 75 ani și 53 de persoane fără adăpost.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0