Prima paginăActualitateRoman

Primăria Roman a aplicat corect strategia anticorupție

Dimensiune text

O echipă mixtă, alcătuită din reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ai Ministerului Justiţiei, a verificat activitatea Primăriei Roman, cu privire la aplicarea Strategiei Naţionale Anticorupţie. Nu au fost descoperite disfuncţionalităţi. 

Primăria municipiului Roman a fost monitorizată, săptămâna trecută, cu privire la modul de aplicare a Strategiei Naţionale Anticorupţie la nivelul administraţiei locale. Strategia Naţională Anticorupţie 2012 – 2015 este un proiect implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cofinanţat din Fondul Social European. Pe parcursul anului 2014, s-au elaborat şi transmis secretariatului Strategiei Naţionale Anticorupţie rapoarte semestriale privind respectarea normelor de conduită de către funcţionarii publici.

La această vizită de evaluare au participat doi reprezentanţi ai Serviciului Anticorupţie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi doi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei.

„Echipa de evaluare a urmărit codul de etică, conduita, deontologia, transparenţa decizională în administraţie, regimul incompatibilităţilor şi activităţile legate de achiziţiile publice. Controlul s-a desfăşurat pe parcursul câtorva ore, în care s-au prezentat documente, au fost verificate rapoarte şi s-au făcut analize. Vizita echipei de evaluare s-a încheiat cu aprecieri pozitive la adresa activităţii Primăriei municipiului Roman. Nu au fost sesizate sincope sau disfuncţionalităţi şi a fost apreciată activitatea Primăriei Roman ca fiind una dintre cele mai bune din ţară, cu proceduri bine implementate şi cu lucruri foarte bine puse la punct şi ancorate în realitatea legislativă actuală. Ne bucurăm că nu a fost sesizată nici măcar o neaplicare a unei norme sau indicaţii prevăzute de Serviciul Naţional Anticorupţie”, a declarat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Un alt control desfăşurat săptămâna trecută, asupra activităţii din Primăria Roman, a fost organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Și acesta a scos în evidenţă faptul că lucrurile se desfăşoară în condiţii normale şi nu sunt disfuncţionalităţi.

„Căutăm să ne facem activitatea cu maximă responsabilitate. Faptul că aceste controale desfăşurate în ultima perioadă la Primăria Roman au sesizat o bună funcţionare a activităţii nu poate decât să ne bucure şi să ne determine ca, pe viitor, să acţionăm în aceiaşi parametri”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ionut 6 ani

    Domnu primar, vrem si noi sa stim cat au costat termopanele puse de TERMOPLAST in tot Romanul asta! Dublul sau triplu decat pretul pietei?