Prima paginăSocial

Primăria plătește chirie de 750 de euro pentru grădinița din Ion Ionescu de la Brad

Primăria plătește chirie de 750 de euro pentru grădinița din Ion Ionescu de la Brad

Dimensiune text

 

Clădirea de pe strada Ion Ionescu de la Brad, în care funcționează Grădinița nr. 5, a fost revendicată și restituită foștilor proprietari în anul 2012. Conform legii, proprietarii trebuiau să permită funcționarea grădiniței pentru cinci ani, iar termenul expiră în luna august.

Autoritățile propun continuarea parteneriatului cu proprietarii imobilului, mai ales că soluțiile găsite până acum, de mutare în altă zonă a orașui, nu au fost pe placul părinților, care au considerat că distanța de locuința de domiciliu este prea mare.

„În luna august 2017, expiră termenul pentru care a fost încheiat contractul de închiriere și, totodată, încetează și obligația actualului proprietar de a îi menține afectațiunea de grădiniță. Actualul proprietar al imobilului a solicitat unității administrativ teritoriale un punct de vedere cu privire la o eventuală închirirere a spațiului și în viitor, în caz contrar urmând ca acest spațiu să fie eliberat și pus la dispoziție proprietarului. În urma negocierilor purtate, s-a ajuns la un preţ al chiriei de 750 euro/lună, în echivalentul în lei la data efectuării plății. Având în vedere că destinația actuală a imobilului, care deservește preșcolarilor înscriși la această unitate de învățământ, pentru a continua într-un cadru organizat şi ştiinţific procesul de instruire şi educare a preșcolarilor, propun încheierea unui contract de închiriere cu privire la acest imobil”, se precizează în expunerea de motive înaintată consilierilor locali, care urmează să ia o decizie luni, pe 31 iulie, în ședința ordinară a lunii iulie.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0