Prima paginăRural

Primăria Pâncești caută specialist în cadastru

Dimensiune text

Tinerii care au terminat o facultate și sînt specialiști în măsurători terestre și cadastru pot obține un loc de muncă în cadrul Primăriei Pâncești.

 

Primarul comunei, Augustin Holmanu, spune că are nevoie urgent de un specialist, pentru că fondul funciar al comunei și al locuitorilor acesteia nu este bine evidențiat în documente.
Avem nevoie de cineva care să facă măsurători, planuri de parcelare, identificare de suprafețe. Este mult de muncă, dar cred că un tînăr absolvent, dornic să învețe meserie, ar putea să facă față„, a afirmat primarul Augustin Holmanu. Edilul comunei Pâncești a spus că nu exclude o colaborare cu firme de cadastru care au experiență, dar că ar vrea să dea o șansă tinerilor.
Pe cei tineri nu-i angajează nimeni, fiindcă nu au experiență. Eu vreau să dau o șansă unui tînăr, deoarece dorința de a munci și de a învăța pot compensa lipsa de experiență„, este de părere Augustin Holmanu.

Pînă la sfîrșitul anului, modalitatea de lucru ar fi o colaborare, întrucît Direcția Generală a Finanțelor nu a aprobat cererea de scoatere la concurs a postului, din lipsă de fonduri. Anul viitor, însă, primarul este decis să obțină toate aprobările pentru a scoate la concurs postul vacant. Primarul Augustin Holmanu vrea, astfel, să pună la punct problema fondului funciar al comunei și să ajute localnicii care vor să tranzacționeze terenurile pe care le dețin.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0