Primăria Municipiului Roman se alătură programului național „Vinerea verde”

HomeEconomie

Primăria Municipiului Roman se alătură programului național „Vinerea verde”

Primăria Municipiului Roman se alătură programului național „Vinerea verde”, lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care angajații sunt încurajați să opteze pentru moduri de deplasare alternative, cu emisii periculoase cât mai scăzute – trotinete electrice, biciclete, mersul pe jos –, astfel încât, în ziua de vineri a fiecărei săptămâni, minimum un sfert dintre angajații instituției să adere la această inițiativă verde, în favoarea mediului înconjurător și a sănătății publice, au informat vineri reprezentanții Primăriei Roman.

„Țara noastră se confruntă cu problema poluării aerului în mediul urban, care afectează sănătatea populației și calitatea vieții, poluarea aerului fiind cel mai important factor de risc pentru sănătatea publică. Această acțiune este cu atât mai însemnată cu cât transportul cu mașina personală a devenit o soluție de deplasare zilnică. Sub sloganul «STOP! Azi maşina stă pe loc!», această campanie îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal. Primăria Municipiului Roman încurajează cât mai multe companii și persoane fizice de pe raza municipiului, să adere la această campanie”, arată reprezentanții Primăriei Roman.

Deplasarea „verde” a angajaților din cadrul Primăriei va fi completată și de o campanie online, pe site-ul instituției și pagina oficială de Facebook.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0