Prima paginăSocial

Primăria Ion Creangă sare în ajutorul Anişoarei Borcilă

Dimensiune text

Boala de care suferă Anişoara Borcilă, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Stejaru, comuna Ion Creangă, prezentat de „Ziarul de Roman” în ediţia de luni, 20 octombrie, a sensibilizat autorităţile locale.

Oricât de subțire este bugetul local, administraţia publică locală de la Ion Creangă vrea să ajute familia Borcilă. ”Alocăm în fiecare an fonduri din bugetul local pentru sprijinirea unor localnici care au cu adevărat nevoie de ajutor. Numărul cazurilor sociale este foarte mare, iar fondurile alocate acestui capitol nu au fost niciodată generoase. Vom aloca pentru acest caz suma de 1.000 de lei”, a precizat Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Anişoara Borcilă se luptă cu probleme mari de sănătate. Femeia suferă de ciroză hepatică, hipersplenism trombocitopenizant, varice esofagiene de gradul III şi tulburare depresivă. Totodată, Anişoara este suspectă de boala Wilson, o boală rară, incurabilă, care se manifestă prin manifestări neurologice. Ea are nevoie de îngrijiri medicale care depășesc posibilitățile familiei.

Familia trăieşte din pensia pe caz de boală de 350 de lei pe care o primeşte Anişoara, din alocaţia celor două fete, eleve şi din salariul băiatului care lucrează la Constanţa, în locul tatălui său, care de câteva luni își îngrijește soția, imobilizată la pat, în imposibilitatea de a mai vorbi, dat și părinții căzuți la pat din cauza vârstei și a bolilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0