Prima paginăRoman

Primăria ia în evidență solicitanți de locuri de muncă

Dimensiune text

În baza de date a administrației locale se află deja 60 de CV-uri depuse de romașcani, cei mai mulți cu studii superioare. Baza de date va fi pusă la dispoziția firmelor și a investitorilor care vor deschide noi sedii în oraș.

 

În cadrul audiențelor organizate de reprezentanții administrației locale, romașcanii solicită, în general, locuințe și locuri de muncă. Deși obligația Primăriei Roman nu este aceea de a crea, în mod direct, locuri de muncă – aceasta fiind sarcina agenților economici -, municipalitatea a decis să realizeze o bază de date cu persoane din municipiu care doresc să își găsească un loc de muncă. Baza de date realizată de municipalitate va fi pusă la dispoziția firmelor și a investitorilor care deschid noi sedii în Roman.

Joi, doi romașcani au solicitat viceprimarului Lucian Micu sprijin în vederea găsirii unor locuri de muncă. „În cadrul audiențelor, am primit două astfel de solicitări – una venită din partea unui romașcan în vîrstă de 34 de ani, absolvent de liceu cu profil economic calificat ca funcționar bancar, precum și din partea unei persoane în vîrstă de 55 de ani, calificată atît ca instalator, cît și ca agent de pază. Nu am găsit încă oportunități de angajare pentru cele două persoane, însă le-am înscris în baza noastră de date, ce stă la dispoziția angajatorilor. În principal, această bază de date va fi oferită oricărui investitor important care dorește să angajeze personal calificat din municipiu„, a precizat viceprimarul Lucian Micu.

În baza de date realizată de Primăria Roman sînt înscrise, la ora actuală, 60 de CV-uri. „Cele mai multe CV-uri aparțin unor persoane cu studii superioare în domeniul economic, administrativ sau al asistenței sociale. CV-urile au fost depuse fie în urma prezentării la audiențe, fie electronic, prin intermediul e-mailului, fie au fost depuse personal de doritori, la sediul administrației locale„, a explicat viceprimarul.

Cei care doresc să se înscrie în această bază de date pot depune CV-urile la biroul de Resurse Umane din cadrul Primăriei Roman – camera 21.

COMENTARII

WORDPRESS: 0