Prima paginăActualitateNeamt

Primar din Neamț, acuzat de abuz în serviciu

Dimensiune text

Aurora Lazăr Bălan, primarul comunei Gîrcina, este acuzată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău, de abuz în serviciu. Edilul din Gîrcina a fost trimis în judecată în stare de libertate, pentru două infracţiuni.

Conform DNA, „în zilele de 19 mai şi 24 iulie 2008, inculpata Bălan Lazăr Aurora, în calitate de primar al comunei Gîrcina, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin aceea că, deşi cunoştea că Primăria Gîrcina nu este proprietar, a vândut, în calitate de reprezentant al acesteia, două terenuri în suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi, respectiv 2.200 de metri pătraţi, ce aparţinea de drept moştenitorilor proprietarilor, către alte persoane. Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestor tranzacţii, Bălan Lazăr Aurora a iniţiat adoptarea a trei hotărâri de consiliu local, prin care aceste terenuri au fost atestate ca făcând parte din domeniul privat al comunei şi care au stat la baza intabulării lor în Cartea Funciară. Prin hotărârile respective, s-a aprobat şi vânzarea celor două terenuri.

Citește și:   Accident rutier la Recea, provocat de un șofer băut

Faptele inculpatei Bălan Lazăr Aurora au avut drept consecinţă prejudicierea moştenitorilor respectivi şi primirea unor foloase necuvenite pentru Primăria Gîrcina în valoare de 305.000 de lei, respectiv 30.000 de lei, reprezentând preţurile încasate pentru cele două terenuri”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, părţile vătămate s-au constituit părţi civile cu sumele de 400.000 de euro, respectiv 88.000 de euro, reprezentând contravaloarea terenurilor respective.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi pe o treime din venitul lunar net al primarului din Gîrcina, până la concurenţa sumei de 1.483.880 de lei.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Neamţ.

Foto: Primăria comunei Gîrcina

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0