Prima paginăActualitateNeamt

Prima şedință ordinară a județului în 2016

Dimensiune text

Consilierii judeţeni s-au reunit joi, 28 ianuarie, în şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Neamţ. Aleşii nemţenilor au votat mai multe proiecte de interes, printre care aprobarea unui parteneriat cu oraşul Bicaz şi trei comune din zonă, în vederea realizării unui proiect care să valorifice potenţialul turistic din zona Lacul Izvorul Muntelui. Un alt proiect adoptat vizează reabilitarea, din bugetul judeţului, a Teatrului de joacă pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu” Neamţ.

De asemenea, s-a adoptat actualizarea documentaţiei tehnico-economice pentru modernizarea a şase drumuri judeţene. Modificarea vizează scăderea TVA de la 24% la 20% şi era obligatorie, întrucât aceste investiţii primesc finanţare şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Ședinţa de Consiliu Judeţean nu a fost lipsită de discuţii, după ce un proiect suplimentar, al consilierului Mircea Pintilie, nu a fost supus la vot. Proiectul se referea la transferarea Cetăţii Neamţ din subordinea Complexului Muzeal Judeţean Neamţ în subordinea Primăriei Tîrgu Neamţ. Cum proiectul a stârnit dezbateri ample în spaţiul public, preşedintele Emilia Arcan a decis ca acesta să fie introdus pe ordinea de zi după o mai bună documentare.

Bugetul judeţului nu a fost votat în cadrul acestei şedinţe, urmând ca aleşii nemţeni să se reunească într-o şedinţă extraordinară, la începutul lunii februarie, pentru acest scop.

COMENTARII

WORDPRESS: 0