Prima paginăRoman

Prima săptămână de iarnă a dat peste cap orașul

Dimensiune text

Mii de romașcani au cerut să primească prin SMS alerte privind starea vremii. Persoanele fără adăpost au fost cazate la „Casa Speranței”. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a pus umărul la deszăpezirea autoturismelor blocate în trafic, iar pasagerii din mașini au primit cazare, ceai cald și colăcei proaspeți. O familie din Danemarca a fost cazată la „Casa Bunicilor”. Romașcanii sunt invitați să contribuie la deszăpezirea aleilor.

 

 

Zăpada și viscolul au dat de furcă, săptămâna trecută, autorităților locale, dar și celor care au tranzitat zona Romanului la volanul autoturismelor. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Roman, alături de Poliția Locală, de reprezentanții Asociației „Roman 2000” și de oamenii de afaceri, au făcut front comun pentru a-i ajuta pe cei care au rămas înzăpeziți în trafic, precum și pe cei care nu au un acoperiș deasupra capului.

Șase persoane fără adăpost, găsite de polițiștii locali pe raza municipiului, au fost cazate la „Casa Speranței” în aceste zile. Pentru a preveni apariția și răspândirea bolilor, persoanele au fost mai întâi conduse la Spitalul Municipal de Urgență, în vederea efectuării unor investigații medicale. Echipele SVSU au deszăpezit, la solicitarea romașcanilor, mai multe străzi și alei din municipiu, printre acestea numărându-se străzile Valter Mărăcineanu, Prundului, Vișinilor, Urzicii, Cocorului, Ciocârliei, Vasile Morțun, Aleea Griviței, Aleea Florilor, Aleea Moldovei, Aleea Luncii, strada Matei Millo și strada Doctor Ghelerter. De asemenea, pe 12 decembrie, între orele 14.30 și 15.40, ca urmare a sesizării telefonice a unei romașcane domiciliate pe strada Martir Cloșca, SVSU a intervenit pentru deblocarea ușii de la intrarea locuinței acesteia, care fusese blocată de zăpada viscolită. Alături de SVSU Sagna, voluntarii romașcani au intervenit pentru deblocarea drumului județean DJ 207 A Roman – Sagna, unde 30 de autoturisme și un autobuz erau înzăpezite. Pe 13 decembrie, SVSU a intervenit pentru deszăpezirea a trei autoturisme blocate pe artera ocolitoare Roman Est. Pasagerii din autoturisme au refuzat deplasarea către locurile special amenajate pentru cazare, preferând să stea la rude. „Trebuie să le mulțumim reprezentantului Asociației «Roman 2000», Radu Vatavu, și omului de afaceri Vasile Murărița, care au oferit ceai cald și colăcei proaspeți persoanelor blocate în trafic la Roman miercuri seară, între orele 21 și 24. În acea noapte, la «Casa Bunicilor» de pe strada Ogoarelor, a fost cazată o familie din Danemarca, blocată în trafic. Familia, care avea și un copil în vârstă de doi ani, a fost plăcut surprinsă de calitatea serviciilor de la noul azil pentru bătrâni„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Fenomenele meteorologice din ultimele zile au convins mii de romașcani să se aboneze la serviciul de avertizare prin SMS gestionat de Primăria Roman. Numărul abonaților la acest serviciu a crescut de la 1.000 la peste 3.000, beneficiarii primind acum direct pe telefonul mobil alerte privind starea vremii și situațiile de urgență din zona Romanului. Având în vedere noua avertizare „cod galben” de ninsoare și vânt, valabilă pe parcursul serii de luni, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a lansat un apel către romașcani, invitându-i să contribuie la deszăpezirea aleilor dintre blocuri, a intrărilor de la scările de bloc, precum și a parcărilor. Obligația romașcanilor de a participa la acțiunile de deszăpezire este prevăzută de Regulamentul de Gospodărire Locală.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • ion 9 ani

  Casa bunicilor este o realizare extraordinara pentru Roman,pacat ca nu i se face publicitate pe masura. Pentru acest lucru trabuie felicitat primarul,ce este a lui, este a lui, o recunoastem, nefiind prezentata ca realizarea lui Udrea.