Preţurile din luna august pentru produsele din piaţă

HomeEconomie

Preţurile din luna august pentru produsele din piaţă

 

piataÎn Piaţa Roman se vând 15 produse de sezon, cele mai multe având preţurile între 1 şi 2 lei pe kilogram. Fasolea păstăi şi ţelina sunt cele mai scumpe legume, în timp ce fructele au preţuri între un leu şi 4 lei pe kilogram.

Printre cele mai ieftine legume se numără cartofii şi ceapa, care costă un leu pe kilogram. Morcovii se vând cu 1,5 lei pe kilogram, în timp ce vinetele costă între 1,5 şi 2 lei pe kilogram. Roşiile se vând cu preţuri între 2 şi 3 lei pe kilogram. Dovleceii costă 2 lei pe kilogram, castraveţii – 3 lei pe kilogram, iar varza costă între 2 şi 2,5 lei pe kilogram. Printre cele mai scumpe legume se numără fasolea păstăi şi ţelina, care se vând cu 6 lei pe kilogram, respectiv 5 lei pe kilogram. Ardeiul gras costă între 3 şi 4 lei pe kilogram. Legătura de verdeţuri îşi păstrează preţul, de 0,5 lei.

Când vine vorba de fructe, cele mai scumpe sunt perele, care costă 4 lei pe kilogram. Merele se vând cu 2,5 lei pe kilogram, iar pepenii costă tot un leu pe kilogram. Prunele se vând cu preţuri între 1,5 şi 2 lei pe kilogram.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0