Președintele CJ Neamț: „Romașcanii vor avea apă non-stop în câteva zile”

HomeSocial

Președintele CJ Neamț: „Romașcanii vor avea apă non-stop în câteva zile”

 

Romașcanii și populația din comunele învecinate vor avea apă potabilă furnizată în program non-stop, în foarte scurt timp. Anunțul a fost făcut de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, care în cursul zilei de luni, 17 februarie, a efectuat o vizită neanunțată la Centrul Zonal Roman al Companiei Județene Apa Serv, arată un comunicat de presă al CJ Neamț.

Președintele Arsene a mers însoțit de către noul director interimar al Apa Serv, numit în cursul săptămânii trecute de către Consiliul de Administrație al companiei.

„Rezolvarea problemei apei la Roman e problemă de voință, nu de putință! Dacă se dorea, în două zile se găsea soluția potrivită astfel încât oamenii să nu stea de atâta vreme fără apă în case! Nu vorbim doar de șase luni, de când criza s-a acutizat, ci de ani la rând! Prin 2012 – 2013, conducerea Primăriei Roman spunea că problemele cu apa sunt vechi, de 20 de ani! Nu zic că nu sunt vechi, dar nici nu s-a preocupat administrația locală să facă ceva pentru înlăturarea lor! A preferat să împrumute 45 de milioane de lei, pe spinarea cetățenilor, ca sa pună pavele în oraș, în loc să investească în modernizarea rețelei de apă. Eu mai cred și că la mijloc a fost un sabotaj al conducerii Apa Serv Roman și s-a vrut ca o altă companie să ia clienții din zonă! Plus jocul politic, sacrificând oamenii! Altfel nu îmi explic cum actualul director a găsit soluția tehnică pentru furnizarea apei neîntrerupt în trei ore. Le garantez romașcanilor și tuturor cetățenilor din județul Neamț că niciodată nu-i voi pune la mijloc, în lupta dintre mine și alți oamenii politici! Oamenii nu au nicio vină și îi condamn pe toți cei care își urmăresc interesele personale și de partid și nu fac administrație, dacă pentru asta au fost aleși!

Personal, am fost de două ori la Roman în ultimele luni și de fiecare dată am crezut în promisiunile conducerii centrului zonal de acolo, care se angaja că rezolvă problema pentru a nu mai suferi populația. Eu i-am crezut pe cuvânt pe șefii centrului zonal, doar că s-a umblat cu minciuni, iar cetățenii au stat fără apă în continuare! Vor urma niște verificări, pentru că am solicitat o comisie de cercetare, să știm cu toții câți se fac vinovați de disconfortul romașcanilor. Nu cred că greșeala este doar a fostului director, schimbat de CA! Le voi comunica rezultatul anchetei pe care am cerut-o, tuturor celor care au suferit din indiferența, ca să nu spun reaua intenție a altora“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Soluția găsită de către actuala conducere a Companiei Apa Serv este punerea în funcțiune a unei conducte racordată la sistemul de alimentare Timișești – Iași, care intră la noi în județ prin localitățile Mircești (Iași) și Săbăoani, și care are rolul să suplimenteze, în caz de necesitate, cantitatea de apă necesară, respectiva conductă fiind în conservare din anul 2003, mai arată comunicatul CJ Neamț. Practic, Apa Serv va trebui să cumpere apă de la ApaVital Iași, pentru a asigura alimentarea non-stop cu apă a orașului.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • escu 3 ani ago

    t’oasu arsene matale crezi bine,asa’i bre curat sabotaj! numa’ ca sabotorul esti chiar mataluta!pai daca tot vorbim discutii uite ce cred eu: ai incercat un joc murdar sa castigi capital politic CREIND O PROBLEMA ACTUALULUI PRIMAR!numai ca iti lipseste flerul …..de excroc politic,( de, aici nu’i ca la hotel doar cu ciorapii in picioare!)acum ,,manevra ta ti s-a intors impotriva…..sa vedem si CL ul ce va face, va merge pana la capat ,,rupandu-ti gatul” sau va avea mila si va bate in retragere ,,rupandu-si ei gatul”! om trai si om vedea

  • george 3 ani ago

    daca tot apavital iasi ne rezolva probleme ,de ce sa nu trecem la apavital?pai pierd fonduri cei de la capitala Piatra Neamt unde don Arsene e bastanul.fraeri mai suntem noi din roman ,ce avem noi de castigat ca Piatra e resedinta de judet?nimic ,majoritatea romascanilor fac cumparaturi sau diferite afaceri ,in bacau sau iasi,ce sa cautam in Piatra Neamt?doar pe Arsene sa il fugarim….

    [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]