Prima paginăActualitateNeamt

Presa are interzis la vicepreşedinţii CJ Neamţ

Dimensiune text

Decizia a fost comunicată jurnaliștilor de purtătorul de cuvânt. Cei doi vicepreşedinţi se consideră nedreptăţiţi, iar preşedintele instituţiei, dezamăgit.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ le-a luat dreptul de a oferi informații publice de interes public vicepreşedinţilor instituţiei. Culiţă Tărâţă a dat o dispoziţie conform căreia comunicarea cu presa să fie făcută exclusiv de purtătorul de cuvânt al CJ Neamţ. Preşedintele CJ Neamţ justifică decizia sa printr-un comunicat în care se precizează că: „prin unele acţiuni, cei doi vicepreşedinţi îi pun pe funcţionarii publici din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Neamţ în postura de a încălca prevederile Codului etic şi de integritate aprobat prin Dispoziţia nr. 225/2013 şi ale angajamentului de confidenţialitate aprobat prin Dispoziţia nr. 258/2013. Aceste reglementări stabilesc precis care sunt informaţiile care se pot comunica presei şi modul în care se face comunicarea”.

Viepreşedinţii CJ Emilia Arcan şi Dan Manoliu spun că nu au de gând să se conformeze. „Vine iarna şi sunt pe teren, la o deszăpezire. Vine presa şi mă întreabă cum merge treaba şi eu ce să fac, să trimit reporterul la biroul purtătorului de cuvânt? Nu înţeleg decizia, mai ales că eu mereu am dat declaraţii tehnice, nu am amestecat administraţia cu politica”, a afirmat Dan Manoliu.

„Nu sunt de acord cu această chestiune. Eu am fost aleasă cu votul multor cetăţeni şi îi reprezint pe aceştia. În plus, am primit şi încrederea plenului Consiliului Judeţean. Eu pot vorbi cu presa şi în calitate de consilier judeţean, nu doar de vicepreşedinte”, a precizat Emilia Arcan.

Cei doi vicepreşedinţi, ambii de la PSD, au recunoscut că se află la mijloc în războiul dintre liderul PSD Neamţ şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. O altă faţă a acestui război politic este aceea că doar preşedintele Culiţă Tărâţă are drept de semnătură când vine vorba de documentele CJ Neamţ.

Conform documentului semnat de purtătorul de cuvânt al CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă „este dezamăgit că vicepreşedinţii Arcan şi Manoliu se declară nemulţumiţi când li se cere să respecte nişte reglementări legale şi morale. Domnul preşedinte consideră că aceste reglementări sunt întocmite în spiritul asigurării transparenţei asupra activităţii Consiliului Judeţean Neamţ. Vicepreşedinţii consiliului judeţean pot face declaraţii politice presei, dar nu în timpul programului de lucru şi nu în sediul Consiliului Judeţean Neamţ”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0