Prima paginăSocialReligie

Preoții din Protopopiatul Roman se întâlnesc la Cotu Vameş

Dimensiune text

Preoţii se vor întâlni pentru a se împărtăşi din acelaşi potir cu trupul şi sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Biserica „Înălţarea Domnului” din Cotu Vameş, comuna Horia, unul dintre cele mai mari lăcaşuri de închinăciune din Eparhia Romanului, va găzdui luni, 9 februarie, începând cu ora 9.00, sinaxa preoţilor din cuprinsul Protopopiatului Roman. Sinaxa preoţilor din Protopopiatul Roman se organizează pentru întărirea comuniunii între slujitorii sfintelor altare. Sfânta Liturghie, la care vor participa 80 de preoţi din Protopopiatul Roman, va fi oficiată de ÎPS Ioachim, arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, din mâna căruia se vor împărtăşi toţi preoţii participanţi. Este primul eveniment al anului la care preoţii din Protopopiatul Roman se întâlnesc pentru a participa la o slujbă comună. Este o sărbătoare creată de slujitorii Bisericii, din dorinţa de a începe anul cu o rugăciune comună, prin care vor să mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile primite.

Cu ocazia sfintei Liturghii arhiereşti, ÎPS Ioachim va rosti un cuvânt de învăţătură în care va vorbi despre importanţa misiunii preoţilor, pentru ca anul 2015 să fie unul bogat din punct de vedere pastoral-misionar, cât şi administrativ, cultural şi filantropic.

Un moment important la această sinaxă îl va reprezenta oferirea sfintelor antimise din partea ÎPS Ioachim fiecărei biserici din Protopopiatul Roman. Antimisul este o pânză specială pe care este zugrăvită punerea în mormânt a lui Iisus Hristos şi care conţine un fragment din sfintele moaşte, fiind indispensabil în oficierea sfintei Liturghii. Înnoirea antimiselor se impune în orice eparhie la schimbarea chiriarhului, situaţie în care s-a aflat Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului după moartea erhiepiscopului Eftimie şi numirea în această demnitate arhierească a ÎPS Ioachim.

COMENTARII

WORDPRESS: 0