HomeSocialReligie

Preot din Barticeşti, în misiune în Cipru

Preotul Alois Fechet a fost trimis de către PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, pentru a asigura asistenţa spirituală a credincioşilor catolici români din Cipru.

Preotul romano-catolic Alois Fechet va petrece sărbătorile pascale în mijlocul credincioşilor români din Cipru. Acesta a fost trimis de către PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, pentru a asigura asistenţa spirituală a credincioşilor catolici români în această ţară insulară. Slujitorul Domnului a fost în misiune în Cipru şi anul trecut, în perioada sărbătorilor pascale. „În duminica Floriilor, credincioşii catolici români din Cipru s-au spovedit şi au participat la sfânta Liturghie celebrată în limba română, în oraşele Larnaka, Limassol şi Nicosia”, a spus monseniorul Alois Fechet.

În Sâmbăta Mare, preotul Alois Fechet va fi în Nicosia, pentru a oficia slujba de Înviere. Preotul a stat de vorbă cu românii, aflându-le problemele cu care se confruntă. „Am întâlnit credincioşi din localităţile Adjudeni, Tămăşeni, Sagna, Roman, Barticeşti, Săbăoani, Gherăeşti, Slobozia, Boghicea, dar şi din oraşe ale ţării. Nu au deloc o viaţă uşoară, dar sunt harnici, cinstitiţi şi iubitori ai credinţei. Ne rugăm ca Domnul să-i ocrotească şi să-i însoțească mereu cu binecuvântarea sa. Cu toţii urmăresc evenimentele din ţara noastră şi din dieceză”, a spus preotul Fechet.

Preotul Alois Fechet, în vârstă de 68 de ani, s-a născut în localitatea Barticeşti, comuna Boteşti. A urmat liceul şi Institutul Teologic la Iaşi. Și-a desfăşurat activitatea ca vicar la Buruieneşti, Bârgăoani şi la catedrala din Iaşi. A obţinut doctoratul în filozofie la Universitatea Pontificală Urbaniana din Roma, în anul 1979. A activat la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi, urcând toate treptele ierarhice, ajungând rector al instituţiei de învăţământ teologic. A plecat în Austria, în 1989, unde a desfăşurat o activitate pastorală, a scris proiecte în scopul obţinerii finanţării pentru diferite obiective sociale. Începând din 1990, a sprijinit construirea Spitalului din Barticeşti, iar din anul 2008 s-a dedicat slujirii specifice din sectorul vieţii consacrate.

Comentarii

WORDPRESS: 0