Prima paginăSocial

Preot catolic capelan la Spitalul Municipal de Urgență Roman

Preot catolic capelan la Spitalul Municipal de Urgență Roman

Dimensiune text

 

În urma unei convenţii încheiate între Episcopia Romano-Catolică de Iaşi şi Spitalul Municipal de Urgență Roman, începând cu 1 mai 2020, preotul Albert Babiaş a primit misiunea de preot capelan pentru spitalele din Roman, urmând să fie mereu la dispoziţia pacienţilor care au nevoie de el, informează Episcopia Romano-Catolică de Iaşi.

„Urmând învăţătura evanghelică şi observând normele dreptului canonic (cf. can. 564-566; 529,1), Episcopia Romano-Catolică de Iaşi se străduieşte să vină în întâmpinarea nevoilor spirituale ale pacienţilor care sunt trataţi în spitalele din Moldova. Preoţii diecezei noastre, cu multă pasiune şi dăruire, merg în spitale pentru a-i întâlni, alina şi încuraja pe bolnavii care au nevoie, alături de o adecvată asistenţă medicală, şi de una specific religioasă”, precizează reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

Pr. Albert Babiaş

Pr. Albert Babiaş

Astfel, în Dieceza de Iaşi există mai mulţi preoţi care au primit din partea episcopului misiunea de a sluji în spitale:
– spitalele din Iaşi: pr. Nicu Daniel Butacu (tel. 0725-566170);
– spitalele din Bacău: pr. Leonard Farcaş şi pr. Claudiu-Gabriel Neculăeşi (tel. 0234-536660 – Decanat Bacău);
– spitalele din Roman: pr. Albert Babiaş (tel. 0747-698605);
– spitalul din Oneşti: pr. Iulian Năiţă (tel. 0234-312336 – Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Paul”, Oneşti);
– spitalul din Moineşti: pr. Ludovic Butnăraşu (tel. 0234-361014 – Parohia „Înălţarea Domnului”, Moineşti).

„PS Iosif Păuleţ le mulţumeşte tuturor preoţilor pentru grija deosebită pe care o arată faţă de bolnavi şi vârstnici şi îi asigură pe toţi de preţuirea şi rugăciunile sale”, a transmis preotul Vasile Petrişor, secretar în cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0