Prima paginăSocial

Premiu internațional pentru un proiect al DGASPC Neamț

Premiu internațional pentru un proiect al DGASPC Neamț

Dimensiune text

 

dgaspc-premiu-conferintaProiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“, implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț în localitățile Târgu Neamț, Răucești și Pipirig, a fost considerat un model de bune practici și a fost premiat în cadrul conferinței internaționale „Inovație și calitate în sectorul public“, derulată sub patronajul Guvernului României cu sprijinul Consiliului Europei. Evenimentul avut loc joi, 20 octombrie, la București, la Biblioteca Națională a României, și a fost organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici alături de Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog, cu susținerea Consiliului Europei.

Conferința, aflată la a IX-a ediție, a avut scopul promovării bunelor practici implementate în administraţia publică românească şi europeană şi premierea iniţiativelor românești din sistemul public. Pentru a facilita schimbul de bune practici între participanți, dar și pentru a evidenția modele de succes implementate la nivelul autorităților publice din țară, au fost organizate ateliere de lucru, pe tematicile: Transparența instituțiilor publice – premisa pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație; Incluziunea socială, baza unei societăți democratice; Educaţia – bază pentru dezvoltarea societăţii; Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public în administrația publică locală.

Proiectul DGASPC Neamț a participat la secțiunea Incluziune Socială, alături de alte proiecte de succes din țară, și a obținut premiul al doilea pentru rezultatele deosebite în cadrul activităților derulate în beneficiul a 150 de copii din localitățile Tîrgu Neamț, Pipirig și Răucești.

„Nominalizarea proiectului nostru în cadrul acestui eveniment de anvergură și tradiție a reprezentat o mândrie pentru noi toți. Faptul că am obținut și un premiu este o mare onoare, o bucurie și, totodată, certificarea faptului că toate acțiunile derulate de echipa de implementare au fost realizate prin performanță, competență, muncă asiduă și, mai ales, multă emoție și implicare. Le mulțumesc tuturor și sunt mândră că munca noastră a contribuit la prevenirea abandonului școlar sau familial a peste 150 de copii din Neamț“, a spus Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“ este implementat de DGASPC din 2015, cu fonduri europene. Beneficiari sunt 150 de copii și 180 de părinți, pentru primii asigurându-se, zilnic, activități tip „școala după școală“, „educație pentru sănătate“, o masă caldă, activități de recreere și petrecere a timpului liber, iar adulților, consiliere și îndrumare. Toate aceste servicii au scopul prevenirii abandonului școlar sau familial, al îmbunătățirii frecvenței școlare și diversificării formelor de protecție socială pentru copil și familie.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0