Premiu al Alianței Colegiilor Centenare pentru o romașcană

Mara Ieșanu, elevă în clasa a XI-a a Colegiului Național „Roman-Vodă” va fi prezentă vineri, 9 martie, la întîlnirea extraordinară a reprezentanților Alianței Colegiilor Centenare din România dedicată premierii performerilor anului 2011.

 

 

Reuniunea va avea loc la Colegiul Național „Sfîntul Sava” din București. „Mara a fost invitată la festivitatea de premiere de către comitetul organizator, fără ca în invitație să fie precizat premiul pe care îl va obține. Noi am recomandat-o pentru obținerea premiului Lykeion, acordat în fiecare an de Alianța Colegiilor Centenare elevului cel mai merituos din liceele componente„, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Mara Ieșanu, pregătită de profesoara Crenguța Radu, a fost premiată în 2011 la olimpiada națională de chimie și selectată în lotul național al României de chimie.
Ea a obținut, în iulie 2011, medalia de bronz la olimpiada pluridisciplinară din Yacuția. Alianța Colegiilor Centenare din România este o organizație nonguvernamentală care cuprinde 51 dintre cele mai valoroase colegii și licee din învățămîntul românesc.

Criteriile pentru includerea în acest top sînt foarte selective, unul din cele mai importante fiind calitatea pregătirii elevilor și rezultatele obținute la examenele naționale din ultimii cinci ani. La festivitatea de anul trecut, doar trei elevi care învață la licee membre ale alianței au fost răsplătiți cu premii.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!