Prima paginăSocialEducatie

Premii pentru ideile de afaceri ale liceenilor

Dimensiune text

Concursul de proiecte „Cel mai bun întreprinzător din judeţul Neamţ” şi-a desemnat câştigătorii.

Vineri, 22 noiembrie, la Centrul antreprenorial din cadrul Colegiului Naţional „Roman-Vodă” a avut loc concursul de idei de afaceri „Cel mai bun întreprinzător din judeţul Neamţ”. Concursul a marcat încheierea proiectului „Întreprinzător la tine acasă”, proiect finanţat de Guvernul României prin Concursul naţional de proiecte pentru tineret 2013, derulat prin Asociaţia de Iniţiativă Locală Roman 2002, care a fost şi cofinanţator al proiectului.

„Concursul a avut drept scop încurajarea spiritului antreprenorial şi inovativ al tinerilor, prin promovarea culturii antreprenoriale. În cadrul proiectului, 90 de tineri au participat la cursuri de antreprenoriat, desfăşurate în trei centre, la Roman, Tămăşeni şi Săbăoani, după care, pe baza celor învăţate, şi-au făcut propriul plan de afaceri, cu care au intrat în concurs”, a spus Iuliana Năstasă, din cadrul Asociaţiei de Iniţiativă Locală Roman 2002.antreprenor2

După prezentarea proiectelor, juriul a decis câştigătorii. Premiul I a fost obţinut de Mădălin Airinei, Andrei Dina, Valentina Mărtinaş şi Cosmin Buhlea, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, profesor Marelena Ungureanu, pentru proiectul SC Ever Green SRL, un proiect de economie socială, şi de Cosmin Butnaru, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, profesor îndrumător Mintenica Butnaru, pentru o idee de afaceri în domeniul produselor de mobilier pentru restaurante. Premiul II a fost obţinut de Teodor Borda, Bianca Dinu şi Adina Lucaci, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, pentru înfiinţarea unei firme specializate în sisteme electronice de securitate, şi Gianina Fărcăşel şi Diana Farcaş, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, pentru proiectul „Tradiţii cu stil”, coordonat de profesoara Ioana Ciobanu. Premiul III a fost obţinut de Denisa Clopotaru, Larisa Enea, Eliza Luca şi Diana Vîrvăroi, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, coordonaţi de profesoarele Ana Maria Agape şi Cristinica Sava, pentru proiectul unei grădiniţe particulare, Andreea Vochiţa şi Andreea Emanuela Pîslaru, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, coordonaţi de profesoarele Mihaela Tanovici şi Anda Nacu, pentru proiectul de înfiinţare a unui magazin de papetărie, şi de Silvia Elena Galavan, de la Liceul cu Program Sportiv, îndrumată de profesoara Clara Enăşcuţ, pentru proiectul unui supermarket online.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0