Premii pentru campionii proiectelor europene

Pe 9 mai va avea loc Gala proiectelor europene și vor fi premiate proiectele cu cel mai mare impact și școlile care au deja tradiție în domeniu. Județul Neamț se situează în primele cinci județe din țară în privința fondurilor atrase și numărul proiectelor derulate de unitățile de învățământ.

 

 

Cele mai interesante și mai de impact proiecte europene, dar și școlile care s-au dovedit a fi consecvente, de-a lungul anilor, în acest domeniu vor fi premiate în cadrul primei ediții a Galei proiectelor europene din județul Neamț. Evenimentul va avea loc la Piatra Neamț, pe 9 mai, de Ziua Europei, fiind organizat de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, în parteneriat cu Agenția Română de Dezvoltare Nord-Est, Prefectura Neamț și primăriile din Piatra Neamț, Roman, Bicaz și Tîrgu Neamț.

„Am dorit să organizăm acest eveniment ca o recunoaștere a muncii colegilor de la catedră și a elevilor din județ, care, în ultimii ani, au fost multiplicatori de informație europeană, promovând, în același timp, informații pozitive despre România și județul Neamț. Vor fi premiate, pe domenii de finanțare, proiectele care au avut cel mai mare impact asupra instituției de învățământ, asupra elevilor și asupra întregii comunități. Am ales să lansăm competiția pe domenii de finanțare pentru că, la nivel de județ, avem foarte multe direcții pe care s-au obținut finanțări. Avem proiecte Comenius, proiecte Leonardo da Vinci, finanțare prin fonduri structurale, prin programe de mediu, prin programe sociale, prin programul «Tineret în acțiune», o foarte mare diversitate de proiecte, toate fiind rodul muncii colegilor și elevilor care, pe lângă activitățile obișnuite din școală, și-au rupt din timp pentru a se implica și, în același timp, au atras bani europeni. Vom acorda premii speciale școlilor longevive în acest domeniu, care și-au făcut un bun obicei de a fi implicate, an de an, în proiecte diferite, pentru binele elevilor și al comunității”, a spus inspectorul școlar pentru programe și proiecte comunitare Maria Ghiniță.

La nivel de țară, județul Neamț se situează în primele cinci județe în ceea ce privește fondurile atrase și numărul proiectelor derulate de unitățile de învățământ.


COMENTARII

WORDPRESS: 0