HomeSocialEducatie

Premii naţionale pentru fizicienii din şcolile de la ţară

Elevii nemţeni participanţi la faza naţională a concursului „Impuls perpetuum” au obţinut două premii II şi o menţiune specială.

Toţi cei trei elevi care au format lotul judeţului Neamţ pentru faza naţională a concursului de fizică şi chimie „Impuls perpetuum”, desfăşurat la Miercurea Ciuc, s-au numărat printre laureaţii concursului. Andrei Alexandru Savin, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Dumitreasa” din Girov, a obţinut o menţiune specială, Lucian Todică, de la Școala Gherăeşti, pregătit de profesoara Lucica Burcă, mezinul echipei, aflat la prima participare în concurs, a obţinut un valoros loc II, iar Antonio Minuţ, clasa a VIII-a, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, pregătit de profesoara Angelica Vacaru, a obţinut tot locul II.

Pentru Antonio a fost cea de-a treia prezenţă la faza naţională a concursului, după ce, în anii trecuţi, a mai obţinut un premiu III şi un premiu II. Lotul nemţean a fost însoţit la Miercurea Ciuc de profesoara Angelica Vacaru, de la Săbăoani, ai cărei elevi au fost nelipsiţi în ultimii ani din competiţie. Concursul de fizică şi chimie „Impuls Perpetuum” acordă şanse de afirmare, pe plan naţional, elevilor capabili de performanţe deosebite în domeniul ştiinţific dar  care învaţă în şcolile din mediul rura,l şi are ca obiectiv promovarea învăţământului rural, a spiritului de fair-play şi comunicarea interpersonală. La acest concurs participă elevii din învăţământul gimnazial rural de clasa a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, calificaţi în urma etapei judeţene, care au de trecut două probe, una teoretică şi una practică. La ediţia din acest an a concursului de chimie şi fizică „Impuls Perpetuum” au participat 200 de elevi şi profesori din 40 de judeţe, precum şi 30 de profesori evaluatori, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi cadre didactice universitare.

Gazdele concursului au organizat un program bogat pentru participanţi, program care a cuprins excursii, vizite la muzee, programe culturale şi artistice, oferind posibilitatea elevilor, profesorilor însoţitori şi membrilor Comisiei Centrale de a cunoaşte valorile şi particularităţile deosebite ale judeţului Harghita.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Pavel 9 ani ago

    Sincere felicitari tuturor!!! Elevi, parinti si profesori. Felicitari Lucian, sa o tii tot asa. Ma bucur mult pentru tine si pentru parintii tai.
    Multa sanatate si mult succes in viitor!!!