Premii din partea municipalității pentru cei mai buni elevi de la Evaluarea națională și Bacalaureat

HomeSocial

Premii din partea municipalității pentru cei mai buni elevi de la Evaluarea națională și Bacalaureat

 

 

Absolvenții de clasa a VIII-a și a XII-a din Roman cu cele mai bune rezultate la Evaluarea națională și Bacalaureat vor fi premiați și în acest an de administrația locală. Zece elevi romașcani urmează a fi recompensați astfel pentru rezultatele muncii lor, conform anunțului făcut miercuri, 11 iulie, de primarul Lucian Micu.

„Educația trebuie încurajată și tinerii merituoși trebuie răsplătiți, pentru că prin modele pozitive putem evolua. La fel cum am făcut anul trecut, și în această lună voi solicita votul consilierilor locali pentru a aloca din buget o sumă de bani pe care să o dăruim primilor cinci elevi care au obținut mediile cele mai mari la Evaluarea națională și primilor cinci elevi cu mediile cele mai mari la examenul de bacalaureat. An de an trebuie să găsim resurse prin care să încurajăm tânăra generație să învețe, să se dezvolte personal și profesional, pentru că, prin educație, poate ulterior să întoarcă știința înapoi în comunitate. Este important pentru orașul nostru să îi încurajăm pe tineri să-și urmeze visul, dar să le oferim și condiții pentru a se întoarce acasă sau pentru a investi din resursele proprii în dezvoltarea locurilor unde au primit atenția cuvenită”, a transmis primarul Lucian Micu pe pagina de socializare.

Anul trecut, Primăria Roman a acordat, cu aprobarea Consiliului Local, câte 1.000 de lei celor trei elevi romașcani care au avut media 10 la Evaluarea națională.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0