Prima paginăActualitateRoman

Premierea cu 20.000 de lei a HCM se discută la rectificare

Dimensiune text

HCM Roman a ocupat locul patru la nivel naţional şi a participat pentru a doua oară în cupele europene, motiv ca în ședința de CL  să se discute despre premierea echipei. Consilierii romaşcani au votat susținerea cu 7.500 de lei a Trofeului „Roman-Vodă Muşat” la handbal feminin. Aleșii locali au aprobat tarife mai mici pentru utilizarea foişoarelor din ștrand. 

cl 03Consilierii locali s-au reunit în şedinţă ordinară joi, 23 iulie, la prânz,  pentru a aproba mai multe proiecte de hotărâre.  Primul proiect de pe ordinea de zi a fost cel prin care s-a vacantat postul lăsat liber de consilierul Daniel Petrea, care a demisionat din Consiliul Local Roman din motive personale.

Mai apoi, legislativul local a aprobat o cheltuială de 7.500 de lei, pentru organizarea celei de-a VIII-a ediţii a Trofeului „Roman-Vodă Muşat” la handbal feminin. „Vreau să vin cu un amendament la acest proiect. În afară de suma alocată pentru competiţie, ar trebui să acordăm o premiere de 20.000 de lei echipei de handbal, întrucât a ocupat locul patru la nivel naţional şi a participat pentru a doua oară în cupele europene. HCM Roman este un brand al regiunii Nord-Est”, a spus consilierul local Constantin Holban. Propunerea consilierului a stârnit revolta directorului economic al Primăriei municipiului Roman. „Poate-mi indicaţi şi sursa de finanţare, domnule consilier”, a spus directorul economic Mihai Plaii.  Constantin Holban a făcut referire la rectificarea de buget aşteptată la sfârşitul lunii. „Eu sunt de acord cu propunerea domnului consilier. Astăzi sunt modificări în cadrul bugetului. Eu sper, la începutul lunii august, să facem o şedinţă pentru rectificare bugetară, adică să primim fonduri şi, atunci, să facem un proiect de hotărâre pentru premiere”, a zis Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului. Astfel, proiectul s-a votat în forma iniţială, premierea echipei de handbal urmând a se face în funcţie de banii ce vor veni de la bugetul central.

cl 02Consilierii au adoptat, apoi, în unanimitate, inventarierea de terenuri, concesiuni, închirieri, o rectificare de buget şi organigrama spitalului.

Tot în armonie deplină s-a aprobat modificarea regulamentului pentru ştrand, care aduce tarife mai mici pentru utilizarea foişoarelor, şi modificarea fişei de date a concesiunii din cadrul Documentaţiei de atribuire a contractului de concesiune a Serviciului Public de Salubrizare – activitatea: „Colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat” din Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0