HomeCulturalTimp liber

Premiera unui film străin la Roman

Evenimentul are scopul de a atrage atenția potențialilor investitori asupra Romanului. Soția regizorului filmului este din Roman.

 

Premiera din România a celui mai recent film regizat de  Carlo Fusco, un regizor italian apreciat în industria cinematografică, va avea loc la Roman. În vârstă de 36 de ani, Carlo Fusco este căsătorit cu o tânără din Roman, iar relația specială a soției sale cu orașul natal l-a determinat pe regizor să gândească un proiect de promovare a cinematografiei în zonă. Primele discuții despre un asemenea proiect au avut loc în luna august, la inițiativa regizorului, iar autoritățile locale au adus în atenție problema cinematografului ”Unirea”.

Dialogul din luna august va aduce la Roman, în luna noiembrie, premiera unui film, în prezența regizorului și a unora dintre actori. ”Primăria Municipiului Roman, împreună cu VF Production – Italia, organizează  în ziua de 9 noiembrie, la ora 19.00, în Sala Mare a Primăriei, vizionarea în premieră în România a filmului „Vento di Sicilia”, regizat de Carlo Fusco,  producţie care se bucură de o distibuţie de actori americani şi italieni de excepţie: Danny Glover, Hal Yamanouchi, Michael Madsen, Mario Pupella, Anne Jeffrey, Cassandra Gava, Luigi Maria Burruano, John Savage, Steven Bauer, Eebra Toore. Filmul va fi difuzat în limba italiană şi va fi subtitrat în limba română, iar intrarea la vizionarea  acestuia va fi gratuită. La proiecţia în premieră a acestui film şi-au anunţat prezenţa regizorul filmului – Carlo Fusco -, actorii Hal Yamanouchi şi Eebra Toore, precum şi producătorul Nunzio Vella”, se arată într-un comunicat al Primăriei Roman.

„Vento di Sicilia” este un thriller care povesteşte vieţile a doi oameni ce călătoresc împreună de la Roma la Palermo, un nevăzător şi un preot, care descoperă că au în comun trecutul lor ca gangsteri. Producția este o poveste despre regrete şi iertare, despre Mafie, o cronică a vieţii de zi cu zi în Italia.

De curând, Carlo Fusco a cumpărat un imobil în zonă, astfel că prezentarea filmului se dorește a fi doar primul pas dintr-o serie de proiecte cinematografice pe care VF Production – Italia intenţionează să le realizeze în perioada următoare în municipiul Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0