Pregătiri pentru noul an școlar în unitățile de învățământ din Roman

HomeSocial

Pregătiri pentru noul an școlar în unitățile de învățământ din Roman

Primarul municipiului Roman a avut, în această săptămână, o ședință de lucru cu directorii unităților de învățământ din municipiul Roman, în vederea pregătirii debutului noului an școlar. Au fost evaluate lucrările de întreținere efectuate în această vacanță și au fost prioritizate următoarele intervenții.

În ceea ce privește investițiile, cele mai semnificative vizează dotarea cu mobilier școlar, refacerea terenurilor de sport, precum și schimbarea tablourilor electrice din fiecare unitate. De asemenea, stocurile de măști și dezinfectanți pentru protecția împotriva COVID-19 au fost actualizate.

Am convocat miercuri o ședință cu toți directorii unităților de învățământ din Roman, tocmai pentru a analiza care este situația fiecărui centru bugetar, pentru a ne asigura că au condiții bune pentru deschiderea anului școlar, că au asigurate materialele necesare sau ce nevoi mai sunt în perioada imediat următoare. Ne dorim să avem anul acesta prezență fizică pe toată durata anului școlar. Așa cum ați văzut, până la o incidență de 6/1000 va fi prezență fizică în toate unitățile de învățământ, sperăm ca acest val patru al pandemiei preconizat să nu ne afecteze și activitatea să poată fi desfășurată în condiții normale”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Ghiozdane cu rechizite pentru copiii nevoiași

Totodată, în cadrul aceleiași întâlniri s-a solicitat conducerii unităților de învățământ centralizarea listelor cu necesarul de ghiozdane și genți complet echipate, pentru a fi distribuite în prima zi a anului școlar elevilor care provin din familii cu venituri reduse.

Tot pentru deschiderea anului școlar, am aprobat o sumă care va fi alocată pentru achiziționarea de ghiozdane pentru copiii defavorizați, am transmis și această solicitare domnilor directori, de a identifica necesitățile din fiecare unitate școlară și a ne transmite aceste solicitări. Anul trecut au fost oferite 226 de ghizdane pentru copiii cu posibilități reduse. În acest an, valoarea unui astfel de ghizdan este de 120 de lei”, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

Corpul B al Școlii „Vasile Alecsandri” nu va fi deschis la începutul anului școlar

Chiar dacă lucrările de consolidare la corpul B al Școlii „Vasile Alecsandri” au fost finalizate și a fost deja achiziționat și mobilierul necesar, corpul B nu va fi deschis pentru elevi în prima zi a anului școlar, mai rămânând de efectuat lucrări de reamenajare a curții școlii.

La corpul B de la Școala «Vasile Alecsandri» sunt finalizate lucrările în acest moment, am făcut achiziția de mobilier necesar pentru spațiile din acel corp. Așteptăm avizul pentru a putea face lucrările de reabilitare și în curtea acelui corp și, în cel mai scurt timp, să se finalizeze toată documentația necesară pentru recepția finală și obținerea tuturor documentelor necesare pentru funcționare în acea nouă incintă. Din ce înțeleg în acest moment, nu este fezabil termenul de 13 septembrie pentru intrare în incintă, sperăm să putem face acest lucru până la finalul lunii septembrie sau în cel mai scurt timp, după ce vom primi toate avizele pentru funcționare”, a mai declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Acesta a mai adăugat că, în ceea ce privește proiectul de construcție a unei noi săli de sport pe terenul din spatele corpului B al Școlii „Vasile Alecsandri”, municipalitatea urmează să primească în perioada imediat următoare documentația completă a proiectului, care va fi apoi depusă la Compania Națională de Investiții pentru finanțarea acestui obiectiv.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0