Prima paginăEducatie

Pregătire gratuită pentru elevii care au picat bacalaureatul

Dimensiune text

Zilnic, pînă pe 24 august, cei care vor să se pregătească gratuit pentru sesiunea din august a examenului de maturitate sînt așteptați la Casa de Cultură. Profesorii oferă meditații la română, matematică, fizică, geografie, istorie, biologie și chimie. Marți, 17 iulie, primarul Leoreanu va preda matematică, timp de două ore.

 

Tinerii care nu au reușit să treacă de examenul de bacalaureat sînt așteptați, pînă pe data de 24 august, în sala mică a Casei de Cultură, la ședințe gratuite de meditații. Proiectul, desfășurat pentru cel de-al doilea an consecutiv, a convins profesori de limba română, chimie, biologie, geografie, istorie, fizică și matematică să îi ajute pe elevi astfel încît aceștia să promoveze sesiunea din toamnă a examenului de maturitate.

Dorind să venim în sprijinul elevilor care nu au depășit sesiunea de bacalaureat din iunie-iulie. Așa cum am făcut și anul trecut, vom continua și în această vară ședințele gratuite de meditații. Am solicitat sprijin profesorilor romașcani în vederea realizării acestui demers, iar la această inițiativă au răspuns pozitiv numeroase cadre didactice. Graficul ședințelor de meditații poate fi consultat la sediul primăriei Roman sau pe site-ul www.primariaroman.ro – în secțiunea de anunțuri. Acest grafic a fost afișat și de instituțiile de învățămînt din municipiu. Programul de pregătire pentru bacalaureat va avea loc zilnic între orele 10-12, în perioada 16 iulie – 24 august, în sala mică a Casei de Cultură. În aceeași perioadă se vor desfășura zilnic activități specifice școlii de vară, dedicate elevilor de gimnaziu. Acestea vor fi organizate de Primăria Roman în colaborare cu Clubul Elevilor, în foaierul Casei de Cultură„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Marți, 17 iulie, între orele 10-12, primarul Leoreanu va oferi meditații gratuite la matematică elevilor de clasa a XII-a care vor să treacă bacalaureatul de toamnă. „Sper ca zîmbetul succesului să fie pe buzele multor elevi la sesiunea de bacalaureat din august„, a mai spus edilul.

Printre profesorii care vor oferi meditații gratuite elevilor se numără Teodora Dima (limba română), Cristina Paloșanu (istorie), Cătălin Axinte (geografie), Elena Vărzaru (fizică), Dorina Diaconu (matematică), Paula Leancă (chimie), Ionela Morărița (biologie), Lucica Moisă (limba română), Adrian Petrovici (matematică), Carmen Stan (fizică), Maria Juravle (matematică), Constantina Ivancea (chimie), Maricica Buzdugan (biologie), Florentina Davidov (limba română), Carmen Diaconu (istorie), Viorica Abăhnencei (geografie), Zenovia Rădulescu (matematică), Cosmina Ploscă (biologie), Ana-Maria Zăloagă (limba română), Mircea Cojocaru (matematică), Ana-Maria Agape (geografie), Claudia Geman (fizică), Mirela Rusu (matematică), Mihaela Antofie (limba română), Mihail Aruxandei (matematică), Olga Deaconu (chimie), Roxana Beatrice Dominte (limba română), Gabriela Botezatu (matematică), Cornelia Vrabie (fizică), Ilenuța Buhai (matematică), Liliana Aniței (chimie).

Lunea, elevii se pot pregăti la limba română, marțea – la matematică, miercurea – la istorie, geografie și fizică, joia – la matematică, iar vinerea – la chimie și biologie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cetatean 9 ani

    Ce sa le predea primarul care nu a mai fost la catedra de cativa ani buni ????//// rezolvarea unei ecuatii cu o necunoscuta care se face si in clasa I?