Prima paginăSocialEducatie

Pregătire gratuită pentru elevii care au picat BAC-ul

Dimensiune text

Timp de cinci săptămâni, profesori de la mai multe licee vor face pregătire cu elevii care nu au promovat examenul maturităţii.  Pregătirea va fi gratuită, profesorii făcând voluntariat. Şedinţele de pregătire se vor ţine în sala mică a Casei de Cultură Roman.

Elevii care nu au trecut de prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi sprijiniţi în promovarea examenului la sesiunea din luna august de profesori ai liceelor din oraş. La fel ca în anii trecuţi, Primăria Roman a stabilit un program de pregătire pentru cei care nu s-au pregătit suficient de bine încât să obţină note de trecere la bacalaureat. Orele de pregătire se adresează atât elevilor care au terminat liceul anul acesta, cât şi celor din alte promoţii, dar care nu au luat BAC-ul până acum. Pregătirile vor dura cinci săptămâni.

Marţi, 23 iulie, între orele 9.00 şi 11.00, va da meditaţii la matematică profesorul Dorina Diaconu, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”. Miercuri, în acelaşi interval orar, va oferi meditaţii la chimie profesorul Crenguţa Bura, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Joi, 24 iulie, între orele 9.00 şi 11.00, elevii vor învăţa matematică tot cu profesorul Dorina Diaconu. Vineri, cei care au picat la biologie vor face pregătire, între orele 9.00 şi 11.00, cu profesoara Emilda Butnaru, de la colegiul Tehnic „Petru Poni”.

Luni, 29 iulie, şi marţi, 30 iulie, între orele 9.00 şi 11.00, profesoara Claudia Geman, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, va oferi mediaţii la fizică. Miercuri, 31 iulie, în acelaşi interval orar, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu va oferi meditaţii la matematică. Joi, 1 august, profesoara Paraschiva Buciumanu, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, va oferi meditaţii la limba şi literatura română, între orele 9.00 – 11.00. Vineri, 2 august, elevii care au picat la geografie vor face pregătire cu profesoara Simona Alinei, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, tot în intervalul 9.00 – 11.00.

Luni, 5 august, profesoara Crenguţa Bura va oferi meditaţii la chimie, între 9.00 şi 11.00 Marţi, 6 august, Monica Drâmbe, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, va oferi meditaţii la matematică timp de două ore, începând cu ora 9.00. Miercuri, profesoara Ana-Maria Zăloagă, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, va oferi, în acelaşi interval orar, meditaţii la limba şi literatura română, iar joi, 8 august, profesoara Despina Andrei, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” va oferi meditaţii la matematică. Tot joi, 8 august, dar de la 11.00 la 13.00, profesoara Elisabeta Michiu, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, va oferi meditaţii la biologie. Acestea vor continua vineri, 9 august, între orele 9.00 şi 11.00.

Luni, 12 august, meditaţiile la limba şi literatura română vor fi oferite de profesoara Paraschiva Buciumanu, între orele 9.00 şi 11.00. Marţi, 13 august, profesorul Mihai Croitoru va da meditaţii la matematică, iar miercuri, 14 august, profesoara Ana Maria Zăloagă va medita elevii la limba română. Joi, 15 august, tot la limba română va oferi meditaţii Ana Maria Alexandru, iar mai apoi profesoara Maria Rusu va medita elevii care au probleme cu chimia. Vineri, 16 august, profesorul Mihai Croitoru va oferi meditaţii la matematică.

În ultima săptămână de pregătire pentru a doua sesiune a bacalaureatului, profesoara Gabriela Botezatu va da meditaţii, luni şi marţi, 19 şi 20 august, la matematică. Miercuri, 21 august, vor fi două ore de pregătire la bilogie, cu profesoara Luminiţa Boloca, şi două ore de pregătire la fizică, cu profesoara Elena Varzaru. Pregătirea la fizică va continua joi. Tot joi, 22 august, profesoara Emilda Butnaru va face meditaţii la biologie, iar vineri, 23 august, profesorul Vasile Diaconu va medita elevii la matematică, iar profesoara Luminiţa Boloca – la biologie.

Toate şedinţele sunt gratuite şi se vor desfăşura în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Roman.

În municipiul Roman, cei mai mulţi elevi care nu au promovat examenul de bacalaureat sunt de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” (215 de elevi), Colegiul Tehnic „Danubiana” (228) şi Colegiul Tehnic „Petru Poni” (226 de elevi). Cei mai mulţi, 317 elevi, au picat la matematică.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • ana 8 ani

  nu exista despina andrei de matematica la c t miron costin

 • cert este ca tot colegiul national roman-voda este pe departe liceul cel mai bun ,de traditie,cu cei mai buni elevi,cei mai destepti,capabili din roman,cu cel mai bun corp profesoral,,,aici se afla elita elevilor si a profesorilor,fara suparare,,,,,niciodata un liceu tehnologic nu se va ridica la inaltimea si renumele liceului roman-voda,,,dovada sta numarul mare de elevi picati la bac de la liceele tehnologice in comparatie cu roman-voda si notele mare de la evaluarea nationala la intrarea in liceul roman-voda.

 • Timpul pierdut 8 ani

  Dupa patru ani de chiul din partea elevilor ,credeti ca in cateva saptamani se va recupera materia pierduta prin baruri si discoteci?
  Iluzii si timp pierdut!!