Prefectura, pichetată pe tema tăierilor ilegale de lemne

HomeSocial

Prefectura, pichetată pe tema tăierilor ilegale de lemne

 

lemneJoi, 1 septembrie, câţiva cetăţeni au pichetat Instituţia Prefectului, nemulţumiţi de tăierile ilegale şi abuzive de masă lemnoasă. Infracţiunile la Codul Silvic au crescut cu cu 39,3% faţă de anul trecut. Printre propunerile petiţionarilor s-a numărat şi aceea ca masa lemnoasă confiscată să fie oferită familiilor nevoiaşe.

Conform unui comunicat de presă remis redacţiei, o delegaţie compusă din trei reprezentanţi ai protestatarilor, a fost primită la discuţii de către prefectul judeţului, Niculina Dobrilă.

„Prin vocea doamnei Bacoşcă Antoanela, i-au fost aduse la cunoştinţă prefectului cele 14 solicitări adresate factorilor de decizie de la nivel judeţean şi central. Alături de aceste solicitări, s-a mai cerut efectuarea de controale la toate transporturile de masă lemnoasă, fie pe drumurile publice sau pe calea ferată. De asemenea, se solicită ca, săptămânal, Inspectoratul Judeţean de Poliţie să informeze populaţia asupra faptelor descoperite în teritoriu, referitoare la tăierea ilegală de pădure. Totodată, se cere ca masa lemnoasă confiscată să fie dată ca subvenţie familiilor nevoiaşe, instituţiilor de învăţământ din mediul rural, căminelor de bătrâni şi centrelor de îngrijire a persoanelor aflate în dificultate”, se arată în comunicat.

Prefectul judeţului a preluat memoriul protestatarilor şi i-a asigurat pe cei prezenţi că Instituţia Prefectului va informa Guvernul asupra acestui protest şi va transmite cerinţele formulate.

„Instituţiile statului abilitate îşi fac treaba, până în prezent fiind realizate 241 de controale, dintre care 92 împreună cu Garda Forestieră Neamţ, constatându-se o creştere a infracţiunilor la Codul silvic cu 39,3% faţă de anul trecut. Infracţionalitatea este mare, iar din păcate posibilităţile de control destul de reduse. Vă asigur că vom face toate demersurile către autorităţile centrale pentru ca să fie consolidate instituţiile de control din domeniul silvic, atât prin creşterea numărului de personal, cât şi a logisticii necesare. Reîmpădurirea zonelor exploatate abuziv este, de asemenea, extrem de importantă”, a spus prefectul Niculina Dobrilă.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0