Prima paginăNeamt

Prefectura Neamţ se preocupă de siguranţa elevilor

Dimensiune text

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a condus, pe 28 iunie, lucrările reuniunii Colegiului Prefectural, care a avut pe ordinea de zi problematica creşterii gradului de siguranţă a elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar.

 

 

Cadrul legislativ referitor la siguranţa în şcoli este dat de Legea nr. 35 din 2007, care prevede că, la nivelul fiecărui judeţ, sub coordonarea prefectului, se elaborează sistemul cadru de asigurare a protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic.

Comisarul şef Paul Tablan, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, a prezentat planul de măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, ce include şi activităţile din etapa actuală a examenelor de bacalaureat şi capacitate, precum şi cele din perioada vacanţei de vară. Planul a fost completat cu propuneri venite din partea unor servicii publice deconcentrate, cum ar fi Direcţia de Sănătate Publică, Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia pentru Tineret şi Sport, Inspectoratul Școlar, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, care şi-au asumat realizarea unor acţiuni comune în sprijinul şi completarea cadrului existent.

Prin hotărârea Colegiului Prefectural s-au aprobat acţiuni de genul: o dezbatere publică pe tema „Locurile şi mediile frecventate de elevi în afara programului şcolar”, organizarea concursului „Codul non-violenţei”, organizarea unor competiţii sportive în vederea promovării regulilor de toleranţă şi fair-play, organizarea concursurilor aplicative pe teme de protecţie civilă, „Cu viaţa mea apăr viaţa”, şi pe teme de prevenire a incendiilor, „Prietenii pompierilor”. Perioada de desfăşurare a acţiunilor vizează, în mod special, perioada vacanţei de vară, fără a se limita doar la aceasta.

„Ne preocupă siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice în şcoli şi în proximitatea acestora, cu atât mai mult cu cât şi legea prevede responsabilităţi concrete în domeniu, atât ale instituţiilor publice, cât şi pentru autorităţile publice locale. Colegiul Prefectural este cadrul în care pot fi stabilite relaţiile de colaborare dintre instituţii şi mă bucură că acest lucru se realizează, acest aspect fiind relevat şi de către şeful Inspectoratului de Poliţie şi de inspectorul general al Inspectoratului Școlar”, a precizat prefectul George Lazăr.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0