Prima paginăActualitateNeamt

Prefectul Vlad Angheluță a scăpat, cel puțin deocamdată, de demitere

Dimensiune text

Guvernul a decis încetarea mandatului şi numirea în funcţie pentru nouă prefecţi şi doi subprefecţi. În ciuda zvonurilor din ultima perioadă, pe listă nu se regăseşte şi numele prefectului de Neamţ – Vlad Angheluţă. Dar, se anunţă o nouă etapă de schimbări pentru săptămâna viitoare.

Joi, 18 februarie, au fost operate următoarele modificări: prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a fost înlocuit cu Cornel Murg, care a exercitat funcţia de subprefect al aceluiaşi judeţ; prefectul de Argeş, Mihail Adrian Oprescu, a fost înlocuit din funcţie cu Cristian Soare, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud; Ioan Ţinteanu, a fost înlocuit cu Ovidiu-Victor Frenţ, fost subprefect al aceluiaşi judeţ; prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a fost înlocuit cu Dan Nechifor; la Brăila, Nicu Lucian Olteanu a fost înlocuit cu Mădălina Cochino; la Dâmboviţa, Ioan Marinescu a fost înlocuit din funcţia de prefect cu Antonel Jîjîie, fost subprefect; prefectul de Gorj, Alin Vasile Văcaru, a fost înlocuit cu Gheorghe Paraschivu; la Satu-Mare, Eugeniu Avram a fost schimbat din funcţia de prefect, iar în locul acestuia a fost numit Radu Bud; la Vaslui, Andrei Puică a fost înlocuit în funcţia de prefect cu Daniel Olteanu. De asemenea, Marian Grigoraş a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Iaşi, funcţie care era vacantă de la începutul acestui an. Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcţiei şi a cel puţin doi subprefecţi.

Subiectul schimbării actualului prefect de Neamţ a venit în contextul în care şefii PSD au considerat că Vlad Angheluţă face „jocurile politice” ale PNL. Însă, acelaşi prefect de Neamţ a cerut lămuriri de la PNL cu privire la modul în care aleșii formațiunii au trecut la un alt partid sau s-au înscris în partid din alte formaţiuni. Între timp, lucrurile s-au mai calmat din punct de vedere politic, mai ales că acea „ordonanţă Dragnea” a permis, iniţial, schimbarea orientării politice, iar abia după aplicarea ei reglementarea a fost declarată neconstituţională.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0