Prima paginăSocial

Prefectul George Lazăr, prezent la procesul privind Cheile Bicazului

Prefectul George Lazăr, prezent la procesul privind Cheile Bicazului

Dimensiune text

 

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a reprezentat miercuri, 19 februarie, în instanță la Curtea de Apel Ploiești, interesele județului Neamț. Prefectul județului Neamț a fost însoțit în această acțiune de primarul comunei Bicaz Chei, Gheorghiță Oniga, și de către Simion Stâncel, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, informează Prefectura Neamț. În procesul privind granița județului Neamț, miza este reprezentată de Cheile Bicazului.

Actualul proces în care s-a pronunțat prin hotărâre judecătorească Tribunalul Prahova în 2019 a început din anul 2014, iar la termenul din 19 februarie s-a prezentat pentru prima dată un prefect al județului Neamț, actualul prefect, George Lazăr. Acesta a afirmat că va prezent și la următorul termen, stabilit pentru data de 27 februarie, și că va participa la toate termenele acestui proces, în scopul asigurării unei apărări calificate pentru a susține juridic interesele județului Neamț.

„Am speranța și încrederea că facem eforturile potrivite și ne batem pentru interesele județului Neamț printr-o apărare calificată. Este o inițiativă de a apăra cu toate forțele interesele județului nostru. În acest moment ne luptăm pentru patrimoniul județului Neamț, Cheile Bicazului sunt cunoscute în toată țara și reprezintă un simbol turistic al acestui județ, în mod evident nu ne dorim să pierdem această zonă. Următorul termen va avea loc pe data de 27 februarie, moment în care părțile vor lua act de concluziile prin care se invocă excepții de către comuna Bicaz Chei. Tot astăzi s-a pronunțat în instanță și s-a respins cererea de intervenție făcută de către Asociația Drepturilor Omului și Solidarității Sociale, rămânând în continuare în administrarea probatoriului cu înscrisuri. Cred într-o soluție corectă pentru județul Neamț și am mari speranțe că implicarea mea în calitate de prefect va duce spre o justă soluționare”, a declarat prefectul George Lazăr.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Onelian dalmatio 1 an

    Am repetat și voi repeta la nesfârșit. …, CHEILE BICAZULUI” ȘI NU CHEILE HARGHITEI”….., însăși denumirea spune totul….., sper ca judecătorii „speciali” să vadă realitate și să judece cu imparțialitate.