Precizări ale DRDP Iași privind reparațiile asfaltice executate pe E 85, în zona municipiului Roman

HomeSocial

Precizări ale DRDP Iași privind reparațiile asfaltice executate pe E 85, în zona municipiului Roman

 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași informează că pe 3 aprilie au fost demarate lucrări de așternere pe DN 2 – E 85, între km 333+750 – 341+800 (Roman – intersecție cu DN 28) și km 328+692 – 333+775 (municipiul Roman). Deja, lucrările de așternere demarate de la intersecția cu DN 28 au trecut de zona centrală a municipiului Roman, estimându-se finalizarea lor până la Sărbătorile Pascale.

Totodată, DRDP Iași are preconizate lucrări de schimbare a dispozitivelor de acoperire a rosturilor la podurile paralele de peste râul Moldova, din municipiul Roman, județul Neamț, situate pe DN 2, km 328+437.

Acestea sunt incluse în contractul cadru-semnat cu compania italiană VISCOLOR SRL, cu sediul în Rovereto (provincia Trento, Italia). Întrucât sediul firmei este situat într-o «zonă roșie» SARS-COV-2 (localitatea aflându-se în Nordul Italiei, la 100 de kilometri de Veneția, una dintre regiunile cele mai afectate de noul coronavirus), momentan, compania italiană nu poate mobiliza angajații necesari executării lucrărilor prevăzute în contract. De asemenea, pentru semnarea contractului subsecvent pentru lucrările de la podul de pe DN 2, km 328+437, este necesară prezentarea unor polițe de asigurări, conform prevederilor contractuale, asigurări ce nu pot fi prezentate de antreprenor, deoarece și compania de asigurări are activitatea suspendată în această perioadă, precizează reprezentanții DRDP Iași.

„DRDP Iași tratează cu maximă atenție lucrările de așternere a covorului asfaltic aflate în derulare pe raza municipiului Roman, precum și lucrările de reparații prevăzute la obiectivele de pe traseu. Pe acest fond, DRDP Iași asigură participanții la trafic de întreprinderea tuturor diligențelor și de întreaga sa implicare pentru ca lucrările la obiectivele menționate să fie demarate în cel mai scurt timp posibil, de îndată ce situația o va permite”, au transmis reprezentanții Direcției.

Lucrările pe DN 2 (Roman – intersecție cu DN 28, limită cu județul Iași) vizează așternerea mixturii asfaltice pe un tronson în lungime totală de aproximativ 13 kilometri. Acestea sunt executate în regie proprie, cu forță umană asigurată de Districtul de drumuri naționale Roman și în baza unor contracte de furnizare a mixturii și de prestări servicii/închiriere utilaje (repartizor, finisor și cilindru compactor, inclusiv deservenți) încheiate cu terți.

 

 

Foto: DRDP Iași

Comentarii

WORDPRESS: 0