Prima paginăSocial

Precipitații mixte, vânt și polei, până vineri seară

Precipitații mixte, vânt și polei, până vineri seară

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o informare vizând precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului, pentru cea mai mare parte a țării, în intervalul joi, 11 martie, ora 23:00 – vineri, 12 martie, ora 18:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice,  nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de  50 – 60 km/h, amplificând senzația de frig.

Joi (11 martie) și vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

Vineri, 12 martie, între orele 2:00 – 18:00 (COD GALBEN), în Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1.500 de metri  vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0