Practică la companii IT în Spania, pentru elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani

HomeSocial

Practică la companii IT în Spania, pentru elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani

În perioada 1 – 30 octombrie, 11 elevi ai clasei a XI-a, profil Matematică – informatică, din cadrul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, alături de șase școli din regiunea Nord-Est, constituite într un consorțiu coordonat de Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, sunt implicați în Proiectul Erasmus+ KA1 „REAL IT”, proiect finanțat cu 304.140 de euro de către Uniunea Europeană, informează reprezentanții Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”.

Scopul proiectului este de a facilita cooperarea interinstituțională la nivel regional și european, în vederea creșterii calității educației oferite de școlile din consorțiu, prin dezvoltarea competențelor-cheie, profesionale și personale ale elevilor, într-un mediu de lucru real, în vederea sprijinirii orientării lor către o carieră IT.

„După parcurgerea unui program de pregătire pedagogică, lingvistică și culturală, elevii Liceului Teoretic «Vasile Alecsandri» au efectuat un stagiu de pregătire practică, câte șase ore pe zi, timp de trei săptămâni, la companii din domeniul IT din orașul Valencia – Spania, însoțiți de doamnele profesoare Lilioara Cojan și Liliana Gligor. În cadrul stagiului de pregătire practică, elevii au realizat site-uri de comerț electronic utilizând programele WordPress, XAMPP și WooCOMERCE, iar competențele, abilitățile și cunoștințele dobândite au fost certificate printr-un document recunoscut la nivel european – Europass Mobility”, a declarat profesor Ovidiu Albert, directorul Liceului Teoretic ,,Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

„Spania, în Proiectul Erasmus+ REAL IT, ne-a oferit o experiență de neuitat, plină de activități și trăiri noi. Am avut ocazia să trăim un stil de viață diferit, să cunoaștem o frântură din ceea ce ar însemna o carieră în domeniul IT lucru care, în mod cert, ne va orienta în alegerile noastre profesionale. În frumosul oraș Valencia am trăit o experiență nouă memorabilă, și ne-am ales cu amintiri pentru o viață”, a afirmat Alma-Mariana Ciobanu, elevă participantă la proiect.

 

Foto: Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0