Prima paginăSocialEducatie

Practică în clădire nouă la Liceul Nisiporeşti

Dimensiune text

Fostul atelier funcţiona în vechile magazii ale liceului.

Liceul Tehnologic Nisiporeşti, din comuna Boteşti, a intrat într-un proces de reabilitare. „În infrastructura din educaţie nu s-a investit în ultimii ani. Ca urmare, suntem nevoiţi să alocăm bani de la bugetul local pentru lucrări pe care le considerăm urgente. Am reuşit să schimbăm uşile din lemn şi să montăm parchet în toate sălile de clasă ale liceului”, a precizat Georgeta Blaj, primarul comunei Boteşti.

Având în vedere că în cadrul unităţii de învăţământ există un atelier-şcoală amenajat într-o magazie, autorităţile locale s-au implicat pentru construcţia unei clădiri noi destinată realizării activităţii practice a liceenilor. „Liceul pregăteşte tineri în domeniul prelucrării lemnului şi industriei textile. Practica elevilor de la specializarea industrie textilă s-a făcut într-un spaţiu al liceului. În cazul celor de la prelucrarea lemnului, am fost nevoiţi să folosim nişte magazii ale liceului. Aceste spaţii nu mai prezentau garanţie şi mi-a fost teamă pentru siguranţa elevilor. Iniţial, ne propusesem să reabilităm vechea clădire, dar am renunţat la idee după o analiză mai profundă, deoarece ar fi însemnat costuri mai mari”, a spus Cleopatra Brânduşa Bursuc, directorul Liceului Tehnologic Nisiporeşti.

Fostul atelier a fost dărâmat parţial, în locul acestuia răsărind o nouă construcţie. Lucrările de construcţie au fost demarate, dar nu vor fi finalizate, spune conducerea liceului, până la 15 septembrie. „Noua clădire va fi puţin mai spaţioasă decât ceea ce am avut până acum. Fosta clădire a fost demolată parţial tocmai pentru ca elevii să poată desfăşura activităţile practice până la finalizarea noii clădiri”, a spus directorul liceului.

Lucrările de reabilitare din liceu vor însemna o cheltuială din bugetul local de 150.000 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0