Prima paginăPolitica

PPA și-a lansat candidații la noul sediu

Dimensiune text

Lansarea candidaților Partidului Popular Agrar pentru alegerile parlamentare a avut loc la sediul partidului, de pe strada Ștefan cel Mare din Roman. Formațiunea politică vrea să lupte pentru a reda agriculturii locul care i se cuvine în economia românească.

Joi, în prima zi a lunii noiembrie, Partidul Popular Agrar (PPA) și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare de luna viitoare. La evenimentul care a avut loc la sediul de pe strada Ștefan cel Mare au participat peste o sută de persoane, membri ai filialei județene a PPA. Lansarea candidaților a fost precedată de o scurtă slujbă de binecuvîntare, oficiată de preoții Marin Gheorghiescu și Petru Adăscăliței.

După momentul religios, președintele PPA, omul de afaceri Vasile Balcan a vorbit celor prezenți despre ceea ce-și propune formațiunea politică la aceste alegeri parlamentare și dincolo de scrutinul de pe 9 decembrie. „Am înființat acest partid deoarece noi, agricultorii, am avut pînă acum doar o reprezentare formală. Ni s-a promis mereu, în ultimii 23 de ani, că agricultura va fi ajutată, scoasă la liman, dar nu s-a întîmplat acest lucru sub nici un guvern. Este timpul să facem ceva. Este tîrziu, știu asta, dar deja există semnale că mulți oameni politici se tem de noi, de puterea pe care putem să o adunăm în jurul nostru. Noi trebuie să facem front comun, să fim uniți și să rezolvăm, odată și odată, problemele cu care ne confruntăm în agricultură”, a afirmat Vasile Balcan, președintele PPA.

Inițiatorul acestui proiect politic a mai spus că mizează pe oamenii din societățile agricole, crescători din animale, apicultori și alte persoane care desfășoară activități în domeniul agricol. „Oamenii care s-au înscris în partid sînt oameni simpli, normali. Ei și-au dat mîna pentru a lupta cu așa-zișii politicieni consacrați. Am observat că în rîndul unora dintre membri există o anumită timiditate sau teamă, dar eu vă spun că nu e cazul. Eu am sufletul și inima deschise și cred că se poate face ceva bun în România și prin participarea mea. Eu aș fi putut candida, am fost curtat de mai multe partide, am fost mult timp membru într-un partid politic și am avut acces la diferite funcții, dar nu îmi doresc acest lucru. De acest partid mă leagă activitatea profesională și grija pentru agricultură”, a precizat Vasile Balcan.

Omul de afaceri a prezentat, apoi, candidații pentru fiecare colegiu, după care a ascultat părerea oamenilor prezenți în sală referitoare la așteptările pe care aceștia le au de la Partidul Popular Agrar.

 

Candidații PPA pentru Parlamentul României la alegerile din 9 decembrie sînt următorii:

 

Senat

Colegiul 1 (zona Piatra Neamț) -Traian Vararu Gavrilescu
Colegiul 2 (zona Roman) – Adrian Alexa
Colegiul 3 (zona Tîrgu-Neamț – Bicaz) – Petre Bogdan Enache
Camera Deputaților

Colegiul 1 (Piatra Neamț Nord) – Costache Lupu
Colegiul 2 (Piatra Neamț Sud) – Dumitru Plugaru
Colegiul 3 (Roznov și comunele învecinate) – Ionuț Iulian Tofan
Colegiul 4 (Roman – Ion Creangă) – Vasile Denis Popovici
Colegiul 5 (zona rurală Roman) – Marian Șerban
Colegiul 6 (zona rurală Est) – Cezar Sava
Colegiul 7 (Tîrgu Neamț și comunele învecinate) – Decebal Arnăutu
Colegiul 8 (Valea Bistriței și Valea Bicazului) – Vasilică-Iulian Bucătaru

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • un cetatean 9 ani

    Chiar asta ne mai lipsea : un alt partid politic creat cu traseistii nemultumiti de prin diferite partide, ca nu au un loc mai in fata pe listele de candidati ! Probabil a fost creat in speranta ca va mai lua din voturile de la USL ,dar ne dam si noi seama , caci nu mai suntem asa de naivi …

  • Zero voturi pentru astia ! 9 ani

    O manarie a PDL_ului pentru disiparea voturilor !

    Romascai NU VA LASATI MANIPULATI !