HomeActualitateNeamt

PP-DD Neamţ vrea să ia măsuri la Săbăoani

Preşedintele orgnizaţiei spune că a aflat de situaţie de câteva săptămâni şi că va face „curăţenie” săptămâna viitoare. În 2012, în Consiliul Local Săbăoani a intrat o persoană diagnosticată cu o boală psihică.

După aproape doi ani de când Ziarul de Roman a semnalat faptul că o persoană care se află sub tratament psihiatric a ajuns consilier local, situaţia a rămas neschimbată. Felix Măcincă (foto) este şi acum membru al Consiliului Local Săbăoani, chiar dacă acest caz este cunoscut de autorităţile locale, de Instituţia Prefectului şi de conducerea PP-DD, partid din care face parte Măcincă.

De când a ajuns consilier local, Felix Măcincă a participat la şedinţele de Consiliu Local şi a votat pentru proiecte care sunt importante pentru comunitate, chiar dacă el însuşi recunoaşte că este sub tratament, după ce a fost internat la Spitalul de Psihiatrie pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri.

Primarul comunei Săbăoani arată cu degetul spre carenţele legislative. „Legea alegerilor locale este proastă. Ar trebui ca fiecare candidat să fie expertizat psihiatric, de o comisie de experţi. Am avut ieri (n.red. – miercuri, 4 iunie) şedinţă de Consiliu Local, în care am aprobat contul de execuţie bugetară. Anexa acestui proiect are 63 de pagini. Cât credeţi că a înţeles domnul Măcincă din aceste 63 de pagini? Iar eu nu pot face nimic, pentru că nu am posibilitatea să-l exclud din Consiliul Local fără un document din partea Instituţiei Prefectului sau a partidului din care face parte”, a afirmat Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.

În 2012, după ce a aflat de la redactorul Ziarului de Roman despre acest caz, preşedintele de atunci al PP-DD Neamţ, Mihai Fărcăşanu, a promis că-i va retrage sprijinul politic şi că îl va sancţiona pe preşedintele PP-DD Săbăoani, Eugen Cobzaru, pentru modul în care a întocmit lista de consilieri. De atunci au trecut doi ani, dar nici partidul şi nicio altă instituţie nu a luat măsuri. Acum, actualul preşedinte al PP-DD Neamţ promite că va rezolva problema săptămâna viitoare. „Am aflat despre acest caz în urmă cu o lună şi jumătate. A urmat perioada campaniei electorale şi fiecare a fost ocupat cu activităţile specifice, dar săptămâna viitoare va fi şedinţă la Bucureşti şi domnului Măcincă i se va retrage sprijinul politic”, a declarat Ciprian Șerban, preşedinte al PP-DD Neamţ.

Între timp, prefectul Vlad Angheluţă a formulat o adresă pe care o va trimite spitalului în care a fost internat consilierul local din Săbăoani, pentru ca medicul care a pus diagnosticul să facă şi demersurile necesare în vederea emiterii unei hotărâri judecătoreşti. „Doar instanţa poate hotărî dacă o persoană îşi pierde drepturile electorale. Dar preşedintele partidului ar face un bine comunităţii dacă i-ar retrage sprijinul politic. Este cea mai simplă cale”, consideră prefetul Angheluţă.

Un alt consilier care agită apele în Consiliul Local Săbăoani este Eugen Cobzaru. Acesta a fost penalizat şi nu are dreptul, timp de două luni, să participe la şedinţele legislativului local din Săbăoani, dar miercuri, 4 iunie, acesta a fost scos cu ajutorul poliţiştilor din sala de consiliu. Și în cazul lui s-ar putea pune în discuţie retragerea sprijinului politic, deoarece liderii PP-DD Neamţ bănuiesc că acesta a făcut campanie electorală la europarlamentare pentru alt partid politic.

Comentarii

WORDPRESS: 0