Posturile din Spitalul Roman vor fi deblocate

(P)

Spitalul Municipal de Urgență Roman va primi, în perioada următoare o gură nesperată de oxigen.

 

 

Situația gravă cu care se confruntă în ceea ce privește deficitul de personal a ajuns pe masa Ministerului Sănătății, în urma demersurile făcute de deputatul romașcan Marius Neculai. S-a obținut promisiunea fermă că se vor debloca posturi, fapt ce va permite angajarea de medici, asistenți și  personal auxiliar.

În Spitalul Roman, criza de personal s-a agravat, întrucît în luna aprilie expiră contractele a aproximativ 20 de salariați, care erau angajați pe perioadă determinată.

„Am luat cunoștință despre situația cu care se confruntă spitalul și am făcut demersuri la Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe. Ministerul Sănătății a cerut situația exactă a deficitului de personal, iar managerul spitalului nostru, medicul Mircea Coadă, a înaintat un memoriu în acest sens, săptămîna trecută. Din discuțiile pe care le-am avut cu cele două ministere marți, am obținut promisiunea fermă că, dacă nu pînă la Sărbătorile Pascale, atunci imediat după Paște, Guvenul va emite o ordonanță de urgență prin care se vor debloca un anumit număr de posturi. La nivelul Spitalului Roman, ideal ar fi să se deblocheze 100 de posturi. În funcție de analiza Ministerului de Finanțe și a Ministerului Sănătății, noi sperăm să obținem deblocarea a cel puțin 50 de posturi”, a declarat deputatul Marius Neculai.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!