Prima paginăRomanSanatate

Postul de director al spitalului va fi scos la concurs

Dimensiune text

Primăria Roman va organiza un concurs de ocupare a postului de manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, funcţie deţinută, în calitate de interimar, de la începutul anului, de medicul radiolog Mihaela Banu (foto). 

Primăria Roman, în calitate de instituţie coordonatoare a spitalului, va scoate la concurs postul de manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, având în vedere că a trecut perioada de şase luni de când a fost numit în funcţia de manager interimar medicul radiolog Mihaela Banu.

„În această vară, vom organiza un concurs, pentru a rezolva această problemă. Am dat dispoziţie, chiar în această dimineaţă, să se treacă la activitatea de logistică şi organizare propriu-zisă a acestui concurs”, a declarat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, în conferința de presă de luni, 13 iulie.

Primarul Leoreanu a şi fost cel care, pe 21 ianuarie 2015, în prezenţa fostului manager, medicul Cătălina Pălăncianu, a numit-o pe doctoriţa Mihaela Banu în funcţia de director general interimar al spitalului. Aceasta declara, în acel moment, că principala sa preocupare va fi atragerea de medici noi la spital, iar obiectivul cel mai important era obţinerea acreditării. Se pare că noul manager şi-a făcut treaba, cel puţin până în prezent, dovadă fiind, în primul rând, faptul că Spitalul Municipal a obţinut acreditarea, impresionând comisia de acreditare, iar în al doilea rând, anul acesta s-au angajat trei medici noi la spital, respectiv medicul urgentist Dragoş Barcă, medicul pneumolog Dan Ionescu şi medicul internist Teodora Ciobanu.

Managerul interimar al Spitalului Municipal, medicul Mihaela Banu, are 37 de ani, este din Roman, şi este absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, promoţia 2002. După terminarea facultăţii, a făcut un an de stagiu la Spitalul Municipal Roman, ulterior, prin concurs, a intrat la specializarea Radiologie şi Imagistică Medicală, pe care a terminat-o în 2010. Din acelaşi an, este angajat al Spitalului Roman. Acum este medic primar, cu o experienţă de aproximativ cinci ani în unitatea sanitară romaşcană.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 6 ani

    pariez ca nu sunt contracandidati si sigur trece si proba orala !